Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Drept la replică: Marius Bălan – Dezinformare și necunoașterea realităților

30/12/2017 20:17:36  
Stimată redacție Bistriteanul, referitor la articolul privind repopularea cu pește a râurilor Bistrița, Șieu și Someș, organizată de AJVPS BN, este absolut obligatoriu să precizez că articolul primit și transmis de dumneavoastră de la Natura 2000 este exagerat, și chiar rău-voitor. Nu poate fi vorba de tone de pește aruncate în Râul Bistrița...

Stimată redacție Bistriteanul,

Referitor la articolul privind repopularea cu pește a râurilor Bistrița, Șieu și Someș, organizată de AJVPS BN, vă aduc următoarele precizări.

Am înțeles că ați primit de la Federația Coaliția Natura 2000 un material prin care dânșii spun că această repopulare a fost ilegală. În mod normal, nu trebuia să vă dau nicio informare, dar fiind pomenit și numele meu, mă văd nevoit să o fac. Personal, nu am și nu am avut nici o calitate de a fi hotărât și de a fi organizat de unul singur cea de-a doua acțiune de repopulare. Sunt un simplu membru pescar legitimat la AJVPS BN.

Acțiunea întreprinsă de mine a fost una de voluntariat și împreună cu cei 45 de bistrițeni inimoși care au contribuit la cea de a doua repopulare, a fost una absolut normală și cerută de ani de zile, de sute și sute de pescari, care la rândul lor, și-au manifestat regretul și îngrijorarea că densitatea peștilor a scăzut alarmant în toate cursurile de ape.

Nu am avut obligația și calitatea de a cere vreun aviz sau aprobare pentru această acțiune, care a fost continuarea primei repopulări. Singurul actor care a cerut și a și obținut avize a fost AJVPS-ul. Este absolut obligatoriu să precizez că articolul primit și transmis de dumneavoastră de la Natura 2000 este exagerat, chiar rău-voitor privind aceste aspecte. Nu poate fi vorba de tone de pește aruncate în Râul Bistrița cu specii invazive (fitofagi etc.) care ar proveni de prin anii '70 în România de prin Asia.

La prima repopulare au fost cumpărate 2.700 kg de caras, crap și roșioară, specii aclimatizate și crescute de zeci de ani în România, care au fost eliberate în 3 cote egale în cele 3 râuri. Cea de-a doua a constat în 415 kg numai cu crap românesc, la fel repartizat în cele 3 râuri. Această cantitate totală de 3,115 kg are un impact nesemnificativ, având în vedere că cele 3 râuri totalizează câțiva zeci de km de luciu de apă.

Dintotdeauna, aceste specii au fost prezente în număr mic, sunt specii pașnice și, prin modul de hrănire și comportament nu periclitează nici o altă specie autohtonă.

Dimensiunile și dezastrele de pe râurile noastre trebuie căutate în cu totul altă parte, pe care așa-zișii iubitori de natură ar trebui să le facă cunoscute în absolut toate intervențiile lor.

Rog pe această cale să încercați ca, pe viitor, să nu mai asociați numele meu cu o așa-zisă acțiune ilegală, pe care încă nimeni nu a cercetat-o așa cum se cuvine. Sunt ferm convins că AJVPS-ul s-a informat și cunoaște foarte bine modalitățile legale în a întreprinde un asemenea demers.

Fir întins tuturor pescarilor bistrițeni în 2018!

La mulți ani!

Bălan Marius Horea

4886 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro