Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  13 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cât costă un permis în 2018 și în ce condiții se poate pescui la Colibița

30/01/2018 12:51:05 Cristina MILEA  
„Tot acest sistem este pus în slujba pescarilor, nu împotriva lor, astfel că nu încurajăm braconajul, reținerea peștilor sub dimensiuni, și, în același timp, nu avem ca prioritate sancționarea pescarilor...! Pornim de la prezumția de bună-credință a tuturor pescarilor”, afirmă ing. Emil Iustian Alexandru, vicepreședinte AJVPS BN.

Încă din primele zile ale anului 2018, pescarii bistrițeni au fost prezenți cu bețele în mână pe malurile apelor de la noi din județ. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi – singura contractoare a apelor din Bistrița-Năsăud pentru pescuit, avea la finalul anului trecut 2.960 de membri pescari.

Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura prin actul adițional nr. 3/03.03.2015, dădea în folosință AJVPS BN pentru pescuit recreativ – bazinele piscicole din apele colinare și de șes ale județului, respectiv Bazinul Someșului Mare cu afluenții principali: Râul Șieu, Râul Bistrița Ardeleană, afluenții Pârâul Budacului, Lechinței, Meleș, Roșua, Sălăuța și toate pâraiele afluente în acest bazin.

Începând cu 2017, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura (ANPA) transformă permisele pentru pescuit în permis de pescuit recreativ, încurajând o participare largă la pescuit. Pescarii pot reține peștii de dimensiuni legale și în cantitate de 5 kg sau, dacă un pește depășește această greutate, el poate fi reținut legal dacă specia respectivă nu trebuie eliberată conform legislației.

Pentru a pescui pe apele din Bistrița-Năsăud este necesar ca pescarii să fie membri AJVPS BN sau să fie membri într-o asociație cu care există reprocitate: AJVPS MM, AJVPS SV, AJVPS MS, AJVPS CJ, la fel și membrii AJVPS BN putand pescui in toate apele administrate de parteneri.

AJVPS BN are angajați șapte Paznici de vânătoare și pescuit, cu atestate și avize în acest domeniu, cu drept de port armă de pază, pistol și un director în persoana inginerului Valer Negrușa.

Tot acest sistem este pus în slujba pescarilor, nu împotriva lor, astfel că nu încurajăm braconajul, reținerea peștilor sub dimensiuni, și, în același timp, nu avem ca prioritate sancționarea pescarilor, ci încercăm să-i facem conștienți și să-i convingem să participe proactiv la pescuit. Pornim de la prezumția de bună-credință a tuturor pescarilor și orice neajuns va fi tratat individual, nu punând o anatemă pe toți pescarii... Pe cei care doresc participarea la concursuri ca și pescari sportivi sub cupola AGVPS România îi susținem, încurajăm menținerea curățeniei malurilor și îi rugăm pe toți pescarii să nu lase în urmă plasticuri sau alte reziduuri care nu sunt biodegradabile. Îi încurajăm totodată să sesizeze către AJVPS BN aspectele negative văzute pe malurile apelor și promitem escaladarea acestor probleme la autoritățile în drept...”, a precizat ing. Emil Iustian Alexandru, vicepreședinte AJVPS BN cu probleme de pescuit.

Acesta a mai subliniat că permisul ANPA distribuit de AJVPS BN le dă dreptul celor care doresc să pescuiască și în Lacul Colibița și pe toate apele de munte din județul Bistrita-Năsăud care sunt în acest moment administrate de ANPA.

Pentru 2018, AJVPS BN a menținut o plată a cotizației mai mică decât alte asociații din zonă, tocmai în ideea de a facilita pescuitul recreativ în județ. În același timp, s-a introdus și o contribuție pentru populare de 30 Lei pentru fiecare membru, repopularea fiind prevăzută și obligatorie prin contractul cu ANPA.

Astfel, un pescar plătește cotizație de membru 70 Lei + 30 Lei contribuție pentru populare.

Femeile, pensionarii, copiii între 14 și 18 ani, elevii și studenții până în 25 ani, vânătorii membri AJVPS BN vor plăti 35 lei cotizație + 30 Lei contribuție pentru populare, în timp ce copiii sub 14 ani pot pescui fără taxă. În cazul în care copiii doresc să fie membri pescari, se aplică o reducere de 75% a cotizației.

Plata cotizației se poate face la Magazinul Vânătorul și Pescarul, în Bistrița pe str. Gheorghe Șincai, la sediul AJVPS BN Bistrița pe str. Fazanariei lângă pădurea Shullerwald, în Beclean la Ocolul Silvic la secretarul filialei Beclean, la Ocolul Silvic Năsăud, Filiala de Vânătoare, la secretarul și paznicul de vânătoare ing. Zaharie Gavriloaie - mai precizează ing. Emil Iustian Alexandru.

La cererea membrilor pescari, s-a început și activitatea de control pe ape pentru pescuit. În acest sens, există deja parteneriate cu Jandarmeria și Poliția Bistrița și ANPA Filiala Transilvania Cluj în perioada prohibiției, Garda de Mediu având, de asemenea, competențe de control la pescuit.

4589 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro