Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 3
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  70 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


FOTO/VIDEO: Tihuța și împrejurimile ei, așa cum nu le-ați mai văzut niciodată...

11/12/2017 11:17:44 Ioana BRADEA  
 
Cam toți se învârt în jurul vârstei de 33 de ani și sunt o generație de tineri care cresc împreună și care au petrecut câteva zile la Tihuța, pe care acum o dezvăluie și bistrițenilor. „Suntem ca o reprezentativă de rugby, atâta timp cât stăm grămadă, bănuiesc că vom ieși cumva și la suprafață...”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Addenda Lecturii – Vasile Sebastian Dâncu: O carte CORECTĂ despre o POLITICĂ INCORECTĂ!

09/12/2017 18:25:14  
 
Nu e un monolog al înțeleptului în fața lumii. Nu, este o introducere la un dialog cu aceasta, desigur, prin reprezentanții ei avizați. Viziunea sa, trebuie să recunosc, e mai degrabă pesimistă și ușor defetistă! După aproape 30 de ani de la marea „despărțire” de trecutul ceaușist, constatăm cu regret că politica de azi e tot incorectă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Condamnat la 10 ani de pușcărie, pentru că a îndrăznit să recite o poezie la Cluj...

09/12/2017 13:28:20 Ioana BRADEA  
 
Era student la Cluj, a participat la un protest în 1956, a recitat o poezie, fiind condamnat la 10 ani de închisoare, din care a executat 7 la Gherla și Jilava, fiind eliberat după decretul de amnistiere din 1963. Problemele cu Securitatea au continuat. A decis să emigreze în Ungaria, cu fiul său de 16 ani – azi unul dintre cei importanți scriitori
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vineri, la Bistrița, aveți onoarea să întâlniți un faimos fotograf, suspectat de o boală mortală

07/12/2017 17:06:03 Ioana BRADEA  
 
Ajuns la vîrsta de 52 de ani, suspectat de o boală mortală, faimosul fotograf se hotărăşte să-şi rememoreze viaţa... Mama pe care o adoră, moare devreme, cu tatăl său - fost deţinut politic - are o relaţie tensionată aşa că îşi găseşte refugiu în arta fotografică, oferindu-ne o panoramă stranie, absurdă, disperată, a vieţii din perioada comunistă:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cel mai mare câștig pentru Bistrița. O premieră absolută

07/12/2017 12:17:21 Ioana BRADEA  
 
Impresionant: deși a avut o perioadă înfiorător de grea în viață, unul dintre membrii Clubului Lions Bistrița a donat în fiecare lună bani unor copii cu nevoi speciale. E o trăsătură de caracter. Asta înseamnă să ajuți și atunci când nu ai timp, și când ți-e greu, și când nu-ți face plăcere. În rest, toți facem fapte bune în preajma prietenilor...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pasul Tihuța – surprins de câțiva tineri în spectaculoase și inedite viziuni...!

05/12/2017 10:27:11 Ioana BRADEA  
 
Nu ratează niciun concert și de fiecare dată surprinde un strop din magia muzicii, pe pânză. În plus, are curajul să pună la cale tot felul de experimente trăsnite: a donat sânge, din banii primiți și-a cumpărat culori, pictând apoi sângele donat și s-a oferit să facă portrete bistrițenilor, pentru bani. Acum are de gând să ne surprindă din nou:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Avem cea mai tare editură și cel mai bun grafician de carte!

04/12/2017 15:16:32 Ioana BRADEA  
 
La Muzeul Național al Literaturii Române din București s-au decernat premiile Galei APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România) pentru anul editorial 2016, iar doi dintre premianții care au primit distincțiile pentru Cea mai bună editură a anului 2016 și Graficianul anului sunt din Bistrița:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Dincolo de viață și de moarte. O răscolitoare poveste despre dans, călătorii, căderi, iubire...

04/12/2017 09:30:38 Ioana BRADEA  
 
A fost o răscolitoare poveste despre tine, despre noi – despre o fată frumoasă care trebuia să-și părăsească țara și să călătorească până departe, într-o altă lume, unde s-a și îndrăgostit – tot încercând să afle ce este vis, ce este realitate, ce simți atunci când dormi sau cine te prinde atunci cazi... cine te lasă să cazi...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ce se întâmplă după viață? Cum poate fi privită lumea de Dincolo?! Răspunsuri tulburătoare – mâine, la Centrul Cultural Dacia!

02/12/2017 11:12:14 Ioana BRADEA  
 
„Înainte să vorbim despre ce se întâmplă după viață, ne întrebăm ce este acum și aici, cât și ce a fost înainte. Cine este privitorul? Care este perspectiva din care privim? La intersecția acestor întrebări intervine misterul...” Nu aveți voie să ratați mâine, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Dacia, acest spectacol de dans extraordinar:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Dan Tudor și „Inocentul” lui Ion Băieșu. La Palatul Culturii, în Bistrița

30/11/2017 17:33:35  
 
Cunoscutul om de teatru din București lucrează la Teatrul de comedie, ca actor și regizor, a colaborat și cu regretata Stela Popescu, are o excelentă colaborare cu Teatrul din Botoșani și promite că va realiza câteva proiecte și pe scena din Bistrița. „Este locul unde pot să-mi găsesc, regăsesc propriul EU. Pot fi în căutarea lui Dumnezeu...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Direct de la Paris, Bonjour Bistrița!

30/11/2017 15:12:24  
 
Au făcut acest efort de-a lungul anilor, pentru că „numai astfel te poți face cunoscut în lume. Poți fi oricât de bun. Dacă rămîi doar acasă nu te vede nimeni, nu te cunoaște nimeni...”, a subliniat prof. dr. Dorel Cosma, ieri, în cadrul întâlnirii cu poeții francezi la Festivalul „Liviu Rebreanu”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO – O pleiadă de scriitori și poeți de mare valoare la Bistrița, în a treia zi de festival

30/11/2017 09:00:22  
 
Fără să exagerez defel, aș spune că 29 noiembrie a marcat la Festivalul internațional de teatru și literatură „Liviu Rebreanu”, reunirea unor talente literare de marcă, de autentic prestigiu, la invitația „Conexiunilor” de la Palatul Culturii din bătrâna noastră urbe. Și nu cred că a plecat cineva dezamăgit.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Adevăruri care încântă, dar care dor, în egală măsură!

28/11/2017 17:09:09  
 
Suntem datori să recunoaștem că rămânând în sfera trupului, cu lăcomia și setea de cele pământești, vom uita de „hrana” spirituală, atât de importantă și de demarcatorie: vulgul opus intelectului! Acceptând doar existența primară, din comoditate, opulență și răsfăț, sclavi ai banului și ai puterii vremelnice, trăim pentru trup, nu pentru suflet...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Înapoi, la sat! Tradițiile nu merită folosite pe post de ornament

27/11/2017 16:17:47 Ioana BRADEA  
 
„Simpla purtare ocazională a costumului național sau popular este insuficientă. Tradițiile sunt binefăcătoare atunci când sunt vii, nu când sunt folosite pe post de ornament... Așadar, înapoi la sat!”, a subliniat PS Macarie Drăgoi, episcopul ortodox al Europei de Nord, invitat din Stockholm la Festivalul de teatru și literatură „Liviu Rebreanu”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Premieră mondială, astă-seară, la Palatul Culturii! Surprize pentru bistrițeni, săptămâna viitoare

26/11/2017 13:03:11 Ioana BRADEA  
 
O linguriță de istețime face uneori cât un car de putere, spunea romancierul Liviu Rebreanu, celebrat în aceste zile la Bistrița în cadrul festivalului internațional de teatru și literatură care îi și poartă numele și care a ajuns la ediția a XIII-a. „Este un festival care a început greu, dar inițiativa noastră de acum 13 ani, a prins contur...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Zeci de picturi răspund luminii cu lumină... Într-o casă din Bistrița

25/11/2017 15:47:29 Ioana BRADEA  
 
Zeci de picturi ale Ottiliei Cormoș pot fi admirate în aceste zile la Casa Maghiară, pe Titulescu. Într-o singură lună artista din Bistrița a reușit performanța de a expune în trei colțuri de lume: în Brazilia, în București și la Bistrița! „Nu sunt genul care să dau din coate, dar dacă ești în horă, trebuie să joci...”, ne-a mărturisit surâzând.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO – ALEXANDRU GRECU: Elevul de azi – Artistul remarcabil de mâine...!

25/11/2017 12:36:34  
 
De mult timp am dorit să-i fac acest crochiu. Îl cunosc bine și, fără să-l fi urmărit expres, știu cum a evoluat în anii precedenți la... „Fête de la musique” (vezi foto). Face parte din categoria celor ce fac cinste urbei noastre. În fine, l-am prins între două concursuri, tocmai venit de la Zalău și pregătindu-se să plece la un altul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Și-au sacrificat pantofii și adidașii, de dragul școlii

24/11/2017 15:08:43 Ioana BRADEA  
 
Cine a trecut astăzi, la prânz, pe Dornei și pe pasajul Spiru Haret din Bistrița a avut parte de o mare și colorată surpriză. Câțiva elevi din Bistrița au renunțat la adidași și pantofi – sacrificându-i și vopsindu-i pe toți în albastru. De dragul unei sărbători. De dragul unei școli:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Vizibil. Invizibil. Câte drumuri ajunge un om să străbată, înainte să-l poți numi om...?

24/11/2017 09:39:25 Ioana BRADEA  
 
„...într-o lume în care avem acces la tot, OMUL trece neobservat, el devine o haină, o funcție, o mască, o pălărie... Dar pălăria fără om este doar aparență. Și de aici – nevoia de a fi mai întâi contur, umbră... Pentru că în fiecare om există și umbrele altor oameni...”. Spectaculoasă expoziție – inaugurată ieri la Casa Argintarului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Ei sunt cei care știu să privească orașul în oglindă

23/11/2017 14:14:24 Ioana BRADEA  
 
Ies la iveală spectaculoase imagini surprinse în Bistrița, în preajma unor monumente istorice însuflețite de tineri, în parcul municipal sau în centrul vechi al orașului! Le puteți admira timp de două săptămâni, în galeria CeTin de pe pietonal. Când se transformă imaginile din telefoanele mobile în mici opere de artă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

În curând, la Palatul Culturii din Bistrița - Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

20/11/2017 10:19:23 Ioana BRADEA  
 
Ultimele zile ale lunii noiembrie se anunță pline de surprize culturale deosebite pentru bistrițeni: cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” îl va avea ca invitat de onoare pe P.S. Macarie Drăgoi, episcopul ortodox al Europei de Nord. Spectacole de teatru de excepție:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Încă de mic copil visa că atunci când va crește mare se va face tablou...!

19/11/2017 14:33:49 Ioana BRADEA  
 
A absolvit Școala de Arhitectură și Institutul Politehnic Iași, Facultatea de Hidrotehnică, iar când era întrebat de părinți ce vrea să se facă când va fi mare – le răspundea, foarte serios, spre amuzamentul tuturor, că vrea să se facă tablou. Zilele acestea bistrițenii pot să-i cunoască sau cumpere lucrările la Galeria Atelier Art C14.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: ADRIAN POPESCU și ADRIAN IVANIȚCHI – o întâlnire „balsam” a Poetului cu Menestrelul

18/11/2017 10:27:41  
 
O bucurie, o sărbătoare a spiritului cum rar ți se întâmplă să trăiești, mai ales în aste vremi din urmă, de restriște și de atâtea neîmpliniri. Lumea e mereu preocupată de scumpiri, de grija zilei de mâine, de rujeolă, de neajunsuri și de multe nemulțumiri. Întâlnirea de ieri ne-a făcut să înghețăm prezentul acesta anost...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cântec de leagăn pentru copilul pribeag, transformat în piatră...

14/11/2017 13:09:37 Ioana BRADEA  
 
S-a încropit ieri, la Bistrița, un spațiu dincolo de tăcere, care a reușit să dizolve cumva discursurile golite de semnificație din această lume – mai zgomotoasă și mai agresivă ca oricând, s-au evocat războaie care nu se mai sfârșesc, conflicte și copii pietrificați, s-a propus să pornim toți într-o călătorie simbolică de revenire la nimic...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Uimitor și exploziv. Concerte cu casa închisă, la Seattle și New York, susținute de Gavril Țărmure, Lucian Ban & Elevation

13/11/2017 13:30:09 Ioana BRADEA  
 
Cei de la New York Music Daily scriau la un moment dat despre pianistul Lucian Ban și violistul Mat Maneri care „interpretează jazzul acela înfricoșător și bizar din Transilvania”. „Dar, oameni buni, nu este «creepy», este doar misterios și meditativ, cam ca și Transilvania”, replica plin de umor Lucian Ban, zilele trecute...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: 12 naufragii. Cei puternici sunt cei care dau nume... Un parteneriat unic în țară – la Bistrița

09/11/2017 10:24:58  
 
Este vorba despre un parteneriat unic în țară, care se întâmplă aici, la Bistrița. „Sigur că e vorba și de riscuri, și de anumite incertitudini, dar la 25 de ani nu ai certitudini și nici nu ai voie să ai certitudini. La 25 de ani trebuie să cauți și să experimentezi. Abia mai târziu se vede ce rămâne în urma ta...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: După ce a făcut senzație la Bistrița, acum are de gând să cucerească și America!

08/11/2017 11:13:53 Ioana BRADEA  
 
Bistrițeanul care și-a vrăjit anul trecut publicul cu vocea sa hipnotică și cu doinele sau cântecele de jale din Transilvania – va susține vineri și sâmbătă două concerte extraordinare în Statele Unite. O coincidență fericită – piesele care vor fi interpretate sunt incluse pe un album foarte apreciat în lume, care a luat naștere tot la Bistrița.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Ea era frumoasă ca umbra unui gând... Între ape, numai ea era pământ...

06/11/2017 11:21:06 Ioana BRADEA  
 
„Ea era frumoasă ca umbra unei idei, - a piele de copil mirosea spinarea ei, a piatră proaspăt spartă, a strigat dintr-o limbă moartă. Ea nu avea greutate, ca respirarea. (...) era sărată ca sarea slăvită la ospețe de barbari. Ea era frumoasă ca umbra unui gând. Între ape, numai ea era pământ...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Singura româncă invitată să expună artă naivă în Brazilia este din Bistrița

05/11/2017 10:42:53 Ioana BRADEA  
 
Expoziția Internațională de Artă Naivă intitulată „Universo da Alma Ingȇnua” 2017 își deschide porțile săptămâna viitoare, în Muzeul „Casa da Memoria” din orașul brazilian Vila Velha, iar singura româncă invitată să expună alături de cei aproape 30 de artiști din întreaga lume este din Bistrița.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Împăratul plantelor, la Bistrița, despre viața ca o oglindă, Steinhardt și bistrițenii care i-au salvat viața

03/11/2017 09:29:23 Ioana BRADEA  
 
Supranumit „Împăratul plantelor”, faimosul academician Ovidiu Bojor a poposit ieri la Bistrița, la o zi după ce a împlinit venerabila vârstă de 93 de ani, celebrată la Reghin, orașul în care s-a născut. Descoperitorul insulinei vegetale în castravetele amar din Nepal spune: Stați în fața oglinzii, zâmbiți, iar zâmbetul se întoarce spre voi.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro