Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ZVONOTECĂ: TOP Bârfe la zi din politica locală

15/01/2016 10:23:02 BISTRIȚEL  
Se anunță un an 2016 extrem de interesant în politica locală. Terenul de luptă se încinge, avem jocuri de culise, strategii de campanie, ași, careu de ași, oameni care în fiecare seară când adorm se visează primari, avem candidați surpriză, candidați buni pe orice listă. Să înceapă distracția, băieți! Aa, și-un primar care gonește ca un bezmetic.

Nici nu știm cum au trecut patru ani și iată-ne iar în pre-campanie electorală. Acum se fac și se desfac cărți, se țes strategii, cine pe cine, care pe care. Se caută ași, se formează careu de ași, iar distracția e de abia la început. În acest context, se cuvine să deschidem un mic top cu bârfele politice care circulă în aceste zile de-a lungul și de-a latul Bistriței.

1. Țintean vrea iar în politică, fix vicepreședinte de CJ

Actualul prefect al județului, fost liberal, acum, cel puțin teoretic, prefect apolitic al județului își desăvârșește strategia de a ieși la pensie dintr-un fotoliu călduț de vicepreședinte al Consiliului Județean. Se zvonește că a început să se uite prin birou la ce ar trebui să-și ia la plecare. O schimbare din funcție (iminentă - zic unii) pare să nu-l deranjeze deloc, ba dimpotrivă, îl fac să fie omul de taină din afara politicii care face și desface ițele la primării/consilii/etc. Și o face bine, fiind un strateg deloc de ignorat când e vorba de politică. Unde va reveni în politică?! Simplu! La ALDE, că în PNL nu încape nimeni de Dolha laugh . Glumim, în actualul PNL nu mai are loc și nici nu ar vrea. „Gașca” lui, deloc liniștită în aceste zile, e la ALDE (Dorin Popescu, Ani Bob, etc...) Să vă iasă strategia, domnu' prefect și vedem la final dacă ieșiți la pensie din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean!

2. La PNL încă se propun, se numără și se elimină

Cei din PNL sunt cei mai hazlii când vine vorba de pre-campanie. Experiența de lupte intestine cu care au intrat în noua formațiune vechii liberali a adus un nou suflu în noua formațiune politică, acum lupta a ajuns la un alt nivel, greu de atins. Dacă în alte vremuri, atât în PNL, cât și în PDL, liderul alegea candidații care intră în luptă, astăzi se aleg singuri, în funcție de grup. Și apoi fac sondaje. Și, normal, încep campania.

De exemplu, Alin Seserman mare învingător cu 15 procente în sondajul în care s-a măsurat cu Sorin Hangan şi Ioan Peteleu e deja în campanie, aproape că ți-e frică că nu-l mai ajunge nimeni la ce viteză a prins. Fiind casnic, de patru ani, are și mai mult timp, nu-l oprește nimic. De altfel, el este și cel mai antrenat în campanii, candidează pentru orice, nu contează. Primar, consilier local, deputat – orice, numai să candideze și el că asta e de fapt meseria lui: candidat universal. Îl pui unde trebuie.

Ce n-a înțeles el din sondajul în care s-a anunțat „pe surse” câștigător este că rezultatul ăla nu-i bun, dacă cifrele au fost corect prezentate și într-adevăr au fost 15 procente nu 51 cum probabil e convins dacă a luat așa viteză. Ca să te lupți cu Ovidiu Teodor Crețu îți trebuie ceva cifre mai mari, adversarul e redutabil și nu-i simplu de bătut. Numai dacă nu și-a propus să se învingă și pe sine (lucru unic în politica românească).

Deși Seserman e în campanie deja și a pus de-o piață în Decebal, liberalii se fac că nu-l văd (măcar un Like dați-i și voi că nu vă doare mânalaugh) au dat comandă de un nou sondaj pentru Primăria Bistrița. Poate, poateee, găsesc un candidat mai bun că la Seserman li-i și rușine să-i spună că nu va fi pe lista de primar. Rămâne de consilier local, că el oricum îi universal, îi place fix unde-l pui și adaptează declarațiile pe orice funcție. Iar pe noua listă, bursa zvonurilor spune că vor fi măsurați: Eugen Curtean, Florin Urîte și Dorin Dobra. Băieți, nu mai dați banii pe prostii, vă spunem noi că Urâte iese. Se vede de la 200 de metri. Și Urîte și rezultatul.

3. Candidatul surpriză la Primăria Bistrița

La orice tur de alegeri există și un candidat surpriză care vine de pe turnantă și speră să ia fața tuturor. De obicei este creditat cu cele mai puține șanse, dar s-au mai întâmplat și minuni. La urechiușele reporterilor de la Bistrițeanul.ro au  ajuns informații, care sunt în curs de verificare, cum că se pregătește pe margini un candidat surpriză, un om de afaceri, nebăgat foarte tare în politică până acum, dar care s-a hotărât să ia taurul de coarne că nu se mai poate. Dacă zvonul se confirmă, de la noi aflați primii. Nu dăm nume că la noi și bârfele sunt adevărate și nu ne place să ne jucăm nici chiar la rubrica ZVONOTECĂ.

Oricum, țineți aproape că tot ce se întâmplă la vedere sau prin culise de la noi aflați :)

4. Primarul conduce ca bezmeticul mașina primăriei..

Când să terminăm textul de scris ne sună cineva intrigat că ieri dimineață a avut ocazia să călătorească spre Dej în spatele mașinii primarului, un VW Tiguan argintiu, și a rămas șocat de stilul haotic de a conduce al celui pe care l-a văzut la volan: însuși primarul!

Domnule primar, oameni buni care țineți la el, spuneți-i că nu-i a bună să conducă ca un bezmetic (cuvântul folosit de sursa noastră), să conducă cu viteză, să facă depășiri pe linia continuă și pe trecerea de pietoni. Vedeți că la Poliție s-a scos moda cu sunatul pentru primari/consilieri/afaceriști și alți potenți ai zilelor, nu merge linia, nu este semnal. Dacă scăpați totuși cu permis, ni-i că nu scăpați întreg că sunteți tare agitat și campania electorală e abia la început. Noi chiar nu vă vrem răul și, mai mult, cum nici nu știm cine candidează încă la Primăria Bistrița, mai că vă iubim și așa rău cum sunteți. Aveți grijă de dvs., conduceți prudent, chiar nu-i momentul de glume de ăstea. Bistrița te iubește, Ovidiu! Așa cum ești! ImPerfect!

Apropo, unde goneați așa, cu bagajele pe mașină?! Cumva la schi, în Austria, cu mașina primăriei?! Nu, că încăpățânat cum sunteți, v-ați propus să vă bateți singur în campanie dacă și așa nu are cine...No asta performanță!

5009 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro