Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ZVONOTECĂ: Încăpățânarea primarului lovește dur Vitalia! 20 de miliarde dintr-o lovitură! Auuuuu, ce usturăăăă...

16/04/2015 22:22:20 BISTRIȚEL  
Cât pe ce să-i deochem ieri pe consilierii județenii. Cât de bine au pus ei problema Vitalia în Consiliul Județean, ceva fantastic. Ce-or fi pățit de s-au prins și ei că Vitalia a venit în Bistrița-Năsăud că vrea bani mulți, nu să ducă gunoiul. Hai că încet, încet, gândim la fel!

Se conturează deja rateul marelui proiect ecologic al județului care trebuia să recicleze și să transforme în câștig pentru natură și economia locală (tarif mic) orice sac de gunoi. Și ce frumos suna și ce de bani s-au tocat...

Că tot proiectul este un eșec, e deja evident. La fel de evident ca și faptul că Vitalia a pus cireașa pe tortul dezastrului. Au câștigat licitația spunând că au utilaje și cel mai mic preț din țară, iar când au ajuns la strâns gunoiul erau fără mașini și între timp prețul a crescut cu 60 la sută. Au închiriat mașini de la Urbana, au uitat să  plătească și se tot cotesc când e vorba de apucat de treabă. Nu le-ajung banii, dom`le, asta-i problema!

Ba se miorlăie că oamenii nu fac contracte (dar ei n-au mișcat un deget), ba că dacă au contract nu plătesc și tare mult le-ar conveni greilor de la Vitalia să aplice primăriile legea minune (cu norme de aplicare apărute în ultimii doi ani!) și să strângă banii pentru ei. Iar ei ar tăia câte o facturică - două pe an, ar încasa banii și să-și bată alții capu cu strângerea banilor și cheltuielile aferente. Bașca, încasare 100 la sută și va vedea fiecare primărie cum își va recupera banii de la cei plecați în străinătate.

Dar, ultima obrăznicie, dovada clară că Vitalia vrea bani nu să strângă gunoaiele din Bistrița-Năsăud este șmechereala prin care au încercat să ușureze de 20 de miliarde primăriile orașelor Bistrița, Beclean și Sângeorz-Băi.

Anul trecut, când trebuiau să strângă gunoiul adunat după închiderea gropilor s-au tot scuzat că au mult de lucru și n-au cum. Mai apoi (ingenioasă strategie) s-au plâns la Consiliul Județean că nu își fac planul la strâns gunoaie și sunt neprofitabili și musai trebuie mărit tariful la depozitare, ceea ce atrăgea automat și majorarea tarifului de colectare.

Consilierii județeni, nu așa de deștepți și informați ca și ieri, au aprobat atunci fericiți mărirea tarifului la depozitare cu peste 60 la sută că, deh, Vitalia trebuie susținută și făcută profitabilă, conform contractului încheiat cu CJ.

Ce nu știu mulți e că primarul Crețu a dejucat cu încăpățânarea binecunoscută planurile și farsa de 20 de miliarde pregătită în detaliu de Vitalia. N-a vrut și n-a vrut nici cum să accepte să plătească depozitarea gunoiului de la Bistrița cu o majorare de 63 la sută. Primarul din Beclean nu s-a lăsat nici el, iar singurul care a semnat contractul a fost primarul de la Sângeorz-Băi.

Încăpățânarea celor doi a făcut o economie de 2 milioane de lei la bugetul județului și Vitalia a rămas fluierând a pagubă tot de 2 milioane. Că ei vor bani mulți și gunoi puțin, să mărească tariful pe baza unei simple cereri.

Poate vă apucați de reciclat, băieți, că ați uitat că v-ați luat o groapă ecologică, iar din reciclare unii scot bani. Asta ca să vă lămuriți și voi de ce fabricile nu vă dau vouă de-a moaca gunoiul sortat. Îl vând și îl transformă în bani.

Sursa foto: Facebook - imagini postate în această săptămână de un bistrițean

6343 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro