Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  23 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015ZVONOTECĂ: Colibița se golește când se găsesc destui să țină vilele să n-o ia la vale

29/11/2015 11:02:22 BISTRIȚEL  
Tocmai când începuse Colibița să devină atractivă ne-a ajuns din urmă România lucrului nefăcut. Ditai barajul de la Colibița n-a fost reabilitat serios niciodată în 35 de ani și fix acum i-a venit sorocul, c-așa-i la noi, o dată la 35 de ani facem ce trebuie...Numai că, pe motiv de vile și alunecări probabile – nu se prea poate.

De golirea barajului de la Colibița și reparațiile care se impun (ca nu cumva să ne trezim cu o tragedie mult mai mare decât cea de la Colectiv) s-a tot vorbit de ani de zile. Doar că întotdeauna s-a găsit un om politic puternic sau niște interese mari care să amâne lucrările.

După 35 de ani în care nu s-a făcut mai nimic, lucrările trebuie să înceapă, vor, nu vor unii. Doar că, gurile rele avertizează că sunt probleme mari. Mari de tot. Cu vilele construite pe mal, care riscă să o ia la vale când barajul va fi golit TOTAL.

O dau ca sigură oameni avizați, cu zeci de ani de experiență în domeniu. Apa lacului ține malurile ca o contraforță. Când lacul se va goli total, malurile, într-o mișcare absolut naturală, o vor lua la vale. Cică cu tot cu viluțele construite lacom până în buza apei. Noh, acum luați-vă ca melcul vilele în spinare și puneți-le la loc sigur că se duce naibii mândria voastră.

Se pare că probleme cu terenul de pe maluri și instabilitatea acestuia ar fi de mult timp, fiind vile care trag deja cu ochiul față de poziția inițială. Iar soluțiile cu diguri făcute din mii de tone de pâmânt și pietre aruncate în lac nu au niciun efect dacă lacul se golește.

Aici tot prostia și șmechereala lovește greu. Prea puține sunt vilele din Colibița care s-au făcut cu autorizații, planuri și studii geo. Fiecare și-a făcut-o cum a vrut. Mare și lată până în lac, cu ponton din sufragerie dacă s-a putut, sticlă, lemn scump și marmură – ca la domnii cei mari.

Gurile rele spun că emoțiile și presiunile sunt mari. Deocamdată nu prea sunt soluții la această problemă și apa trebuie golită. Tocmai s-a încheiat noiembrie, prima lună din cele trei necesare golirii. Poate așteaptă înghețul, un ger aprig putând să țină vilele în picioare măcar de revelion.

CITEȘTE și:  „Misterele” lacului Colibița, elucidate! Barajul va fi golit în totalitate pentru reabilitare

8794 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro