Zilele liceului Tudor Jarda au fost sarbatorite prin doua concerte: unul sustinut de elevi si unul de profesori. In aceasta ultima seara de sarbatoare, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor au urcat profesorii liceului de muzica, incantand auditoriul.
Sarbatorirea a 42 de ani de la infiintarea liceului de muzica Tudor Jarda s-a incheiat astazi, prin concertul sustinut la Casa de Cultura a Sindicatelor de catre profesorii liceului.
Pe scena, in fata unei sali pline au concertat o parte dintre cadrele didactice ale scolii de muzica. Acestia au interpretat, canto sau instrumental, lucrari de W. A. Mozart, Roberto di Mario, A. Eliade, G. Dima, T. Brediceanu si bineinteles, lucrari ale lui Tudor Jarda.
Evenimentul a avut noua momente artistice, iar daca la inceputul reprezentatiei sala era doar jumatate ocupata de auditori, pana la sfarsitul programului incaperea s-a umplut de spectatorii care au aplaudat frenetic fiecare interpretare.
Profesorii de la Tudor Jarda si-au dedicat viata muzicii si invatarii copiilor.
"Sunt profesor de canto si muzica religioasa culta( ansambluri corale) la clasele IX-XII, de trei ani si jumatate. Si aici, la fel ca la fiecare scoala, sunt si elevi interesati si mai putin interesati. Sunt de exemplu elevi care sunt interesati de canto pentru ca sunt talentati. Imi place foarte mult sa lucrez cu elevii, de aceea am ales aceasta cariera. Imi place sa fiu prieten cu elevii mei” a declarat pentru Bistriteanul.ro, primul interpret al serii, profesorul Cristian Cont.
"De sapte ani de zile sunt profesor la acest liceu, predand elevilor de la clasa I pana la clasa a XII-a. Aici am facut si eu generala, apoi am fost mai departe la studii, dar m-am intors tot aici, de aceasta data ca si profesor de vioara. Cant la vioara de la sapte ani, fortat intr-un fel de parinti, iar acum am ajuns sa nu ma mai pot desparti de ea. Copii sunt din ce in ce mai dezinteresati din pacate. De fapt ar trebui sa-i impart: varfurile ajung mult mai buni decat eram noi la varsta lor, iar ceilalti, grosul, raman la nivel mediocru. Noi, cadrele didactice, nu suntem profesori care predam vioara ci suntem violonisti care stim cum sa lucram cu elevii. Sunt si alte cariere pe care le-as putea alege, dar oricum la vioara, pana la 60-70 de ani, noi profesorii tot evoluam, nu avem cum sa cantam mai rau" a declarat pentru Bistriteanul.ro, violonistul si profesorul Patrasciuc Ovidiu.
Cei peste 200 de elevi de la Tudor Jarda sunt pe mainile unor 60 de profesori foarte buni care incearca sa-i invete tot ceea ce stiu ei mai bine.