Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Vlăduț Purja: Anul acesta avem planuri mărețe pentru Târlișua!

14/01/2013 12:33:53 Iulia STUPINEAN  
Noul an se anunță a fi unul aglomerat în lucrări pentru comuna Târlișua! De la proiectele aflate în derulare de mai mult timp și până la investițiile care nu mai pot primi amânare, toate au intrat pe lista de priorități în 2013.

Șantierele au fost toi la Târlișua în 2012, la fel cu se anunță și în acest an. S-a lucrat intens la aducțiunea de apă și canalizare pe un tronson de 6 km, la asfaltarea unui drum de 3,5 km pe ruta Târlișua - Șendroaia, la construirea unei stații de epurare a apelor menajere, la modernizarea unei clădiri pentru persoanele cu nevoi speciale, precum și la dotarea Căminului Cultural din Târlișua cu mobilier adecvat și costume populare pentru artiștii locului.

Toate acestea au fost posibile prin intermediul unui proiect integrat pe Măsura 322, susținut din fonduri comunitare și accesat în 2009 în cadrul Planului Național de Dezvoltare Rurală. Investiția în valoare totală de 2,5 milioane de euro a fost deja finalizată în proporție de peste 80%, astfel că luna aprilie a lui 2013 aduce la Târlișua, recepția acestei lucrări mari care va putea fi dată în folosință.

Tot în 2012, după o perioadă de 5 ani, au fost finalizate lucrările la Școala Generală din Târlișua care și-a schimbat atât aspectul interior al clădirii cât și cel exterior, prin amenajarea de pavaje.

“Am avut anul trecut și lucrări de reabilitare a 14 km de drumuri vicinale în localitățile componente Molișet, Agrieș și Borleasa, drumuri care au fost pietruite, amenajate cu tuburi din beton și lărgite acolo unde situația s-a impus”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul Vlăduț Purja.

Din primăvara acestui an însă, odată ce și vremea va permite, lucrările încep din nou la Târlișua. De această dată, intră la rând proiectul accesat de administrația locală în vara lui 2012, pe Submăsura 125 b, privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii. Investiția în valoare de 1,5 milioane de euro prevede reabilitarea și modernizarea a 10,5 km de drumuri forestiere, respectiv Costeasa, Izvoru Pietrii, Izvoru Țarcului din satul Molișet și drumul forestier Netedu din satul Oarzina.

Tot în 2013, vor debuta și lucrările pe un alt proiect cu finanțare europeană, respectiv pe Măsura 125 c, în valoare de 1,5 milioane de euro, care prevede refacerea şi modernizarea infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor.

Obiectivele administrației locale din Târlișua pentru acest an, nu se opresc însă aici. “Ca prioritate zero, avem și reabiltarea Căminului Cultural din Agrieș, la care se vor face reparații capitale, vor continua lucrările la Școala Generală din Borleasa, vrem să modernizăm târgul din comună, să reabilităm parcul și dacă reușim să cumpărăm un buldozer pentru drumurile de hotar. Iar dacă se poate, vrem să accesăm noi fonduri guvernamentale pentru asfaltarea de drumuri”, a conchis primarul comunei Târlișua, Vlăduț Purja.

6009 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro