Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  119 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Vitalia încearcă de aproape un an să-l facă pe singurul vinovat cunoscut să plătească pentru containerul distrus

11/05/2016 13:16:00 Dănuț ARSENI  
Vitalia a reclamat 15 cazuri de containere semi-îngropate distruse și s-a cerut găsirea vinovaților și a unei rezolvări. Până în prezent nu s-a luat nici o măsură chiar dacă au fost făcute sesizări către autoritățile competente. Mai mult, Vitalia se chinuie de aproape un an să-l facă pe singurul vinovat identificat să plătească pentru pagube.

Mai multe sesizări au fost făcute către Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița-Năsăud. Reclamațiile au vizat distrugerea containerelor semi-îngropate din județ, Vitalia cerând și identificarea vinovaților și sancționarea lor.

În momentul în care se înregistrează pagube materiale la containerele semi-îngropate iar acestea sunt deteriorate, Vitalia are datoria de a anunța în primul rând ADI Deșeuri, primăriile localităților în cauză și mai apoi Poliția Locală.

Cei care au distrus containerele semi-îngropate s-au dovedit a fi cel puțin ingenioși. Unii și-au făcut chiar scări din sacul din interior, în timp ce alții au dat foc la containere sau au furat componentele din plastic ale containerelor.

Pe lângă faptul că majoritatea autorilor rămân anonimi în asemenea cazuri, nici măcar cei cunoscuți nu pot fi obligați cu una cu două să repare containerele stricate. Toate acestea din cauza procesului anevoios de care este nevoie.

S-a înregistrat și un caz în care vinovatul se cunoaște, însă ancheta nu s-a finalizat, deși a trecut mai bine de un an. Vinovatul încă nu a fost făcut încă să plătească stricăciunile. Vitalia a reușit să-l identifice pe vinovat, după ce bărbatul a intrat cu mașina în containerul semi-îngropat. Incientul s-a produs anul trecut, pe Valea Someșului.

În toate cele 15 cazuri s-au deschis anchete de către poliție și în continuare se caută o soluție. Unele anchete sunt mai vechi de un an. Containerele semi-îngropate aparțin Consiliului Județean, dar se află în custodia celor de la Vitalia, aceștia din urmă fiind nevoiți să repare containerele pe cheltuiala proprie.

Am făcut nenumărate sesizări la poliție pentru distrugere, dar niciuna nu a primit soluționare. Sunt și distrugeri pe care oamenii nu le văd. De exemplu, se taie sacii din interiorul containerelor și cei care caută în containere își pun sau își fac scări pentru a avea acces în interior”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Liviu Tănase, director comunicare Vitalia. 

2091 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro