Vinurile nobile de la Corcova și-au găsit loc de cinste și la Bistrița, putând fi găsite acum și pe rafturile magazinului The Drink`s Store de pe Calea Moldovei. Câteva vinuri alese au fost prezentate aseară bistrițenilor veniți la degustarea de vinuri de Corcova, iar savoarea nobilă s-a remarcat imediat.
Așezată în partea de sud-vest a țării, în Județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă, care a reluat tradiția producerii vinului de calitate, inițiată în acest areal în urma cu sute de ani.
Podgoria de la Corcova este atestată documentar într-un act din 1594 când Mihai Viteazu îi dă în grijă primului său paharnic două vii. Totuși, perioada de glorie a Corcovei, moșie a Bibeștilor mai târziu, începe la sfârșitul secolului al XIX-lea și ține până la prima jumătate a secolului XX, când un agronom francez scoate cele mai bune vinuri pentru prințul Anton Bibescu, principesa Marta Bibescu și prietenii lor celebri, precum Marcel Proust. Tehnologii care s-au ocupat de vii în perioada comunismului n-au mai reușit să atingă performanțele de atunci, dar, în urmă cu câțiva ani, doi investitori - Roy & Dâmboviceanu- și-au pus în plan să scoată vinuri la fel de bune ca în perioada de glorie a podgoriei.
Patru milioane de euro s-au investit aici și rezultatele nu au întârziat să apară. Pe lângă soiuri noi aduse din Franța, încă se mai păstrează soiuri existente pe timpul moșiei Bibeștilor - Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc - precum și Fetească Neagră. Și cramele construite de prințul Antoine Bibescu au fost refăcute complet în perioada 2008 - 2009, respectând arhitectura inițială, și au fost dotate cu utilaje de vinificație produse de prestigioase firme din Franța și Italia.
Bistrițenii au putut degusta aseară câteva din vinurile nobile și cu o istorie de sute de ani din crama de la Corcova. Seara s-a deschis cu un Muscat Ottonel, ce ascunde arome de trandafir, caisă și lămâie. A urmat Rose, cu o culoare asemănătoare lemnului de trandafir, obținut din combinația soiurilor Merlot și Cabernet Sauvignon, recomandat la aperitive și cărnuri la grătar. Feteasca Neagră i-a cucerit pe cei prezenți, Șerban Dâmboviceanu - co-proprietar al cramei și cel care a făcut aseară prezentarea vinurilor - recomandându-l ca fiind perfect alături de carnea de pasăre sau de brânzeturile tari. Prezentarea a continuat tot cu un vin roșu, un Cabernet Sauvignon Merlot, cu tanini fini și un final mentolat. Syrah Reserve, vin premiat cu argint în 2011, a fost ultimul vin degustat aseară. Maturat în butoaie de stejar, trebuie aerisit înainte de servire și se asociază bine la o masă cu preparate din vânat sau brânzeturi speciale.
Vinurile de Corcova le găsiți în magazinul The Drink`s Store (de pe str. Calea Moldovei, 40 D, vizavi de noul Kaufland), cel mai mare magazin de băuturi din oraș, unde găsiți o colecție generoasă de vinuri (inclusiv ediții limitate și soiuri rare), din producții mai vechi sau mai noi. Pentru cantități mari, comenzile se lansează depozitului Cafe Bar Select din Bistrița, str. Grigore Pletosu, nr. 68.