Regândit cap-coadă, de la bucătărie și ce ajunge în fața clientului, până la atmosfera caldă creată de noii proprietari cu ajutorul personalului zâmbitor și amabil, întreținută de muzica live interpretată de Viorel Simionca, restaurantul Old Friends a fost locul ideal pentru cupluri și grupuri de vechi prieteni să petreacă Ziua Îndrăgostiților.
Noii proprietari ai localului cunoscut până nu demult sub denumirea de Vechii Prieteni au avut sâmbătă seara, de Valentine`s Day, un examen important de trecut: repoziționarea restaurantului pe care l-au preluat, pe piața de profil din Bistrița, după un nou concept și cu o nouă ofertă gastronomică. Cunoscători ai bucătăriei internaționale din postura de consumatori, cei doi soți și-au dorit să aducă și la Bistrița aerul restaurantelor familiale de afară în care doar visezi să intri și nu-ți permiți, doar că aici să fie la prețuri accesibile. Mai pe scurt, un loc în care bistrițenii să intre cu plăcere, să mănânce bine și să savureze un vin bine ales, care să completeze ceea ce au în farfurie, la prețuri ce nu îți cresc tensiunea mai tare ca vinul.
Examenul a început sâmbătă seara și a fost susținut în fața zecilor de clienți care și-au rezervat plăcerea de a petrece Ziua Îndrăgostiților alături de partenerii de cuplu și vechii prieteni. Proprietarii localului Old Friends au mers pe o rețetă simplă: fiecare fel de mâncare, cu vinul potrivit. Iar la capitolul vinuri, ”juriul” a fost impresionat: zeci de soiuri din licoarea lui Bachus aduse de la crame mici, dar cu o calitate ce nu a lăsat loc de interpretări. Pe lângă vinuri albe, rose sau roșii, numai bune să-ți parfumeze papilele gustative, din cramele românești Darie, Cepari și Villa Vinea, clienții localului s-au putut delecta cu băuturi făcute în podgorii celebre din Italia și Portugalia. Nu a lipsit nici șampania adevărată sau spumantele, precum nici vinurile din categoria prosecco.
De altfel, la Old Friends, pentru a acorda vinului importanța carei se cuvine la masă, familia Pușcaș a creat o cameră specială dedicată acestui tip de băutură: ”biblioteca de vinuri”, în care fiecare client poate afla informații interesante despre podgorii, soiuri , dar și indicații furnizate de un oenolog privind ”asortarea” vinului la fiecare fel de mâncare.
Procesul de examinare a lucrării proprietarilor a durat câteva ore bune, iar la final ”juriul” a decis: Bistrița chiar avea nevoie de un astfel de restaurant, în care nimic să nu fie lăsat la voia întâmplării!