Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Vin bani de la Guvern pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice!

08/05/2010 12:03:58 Camelia MOLDOVAN  
Compania Nationala de Investitii va aloca in acest an peste 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice din municipiu, distrusa in urma unui incendiu mistuitor care a avut loc in iunie 2008.

Compania Nationala de Investitii organizeaza in aceasta perioada o licitatie in vederea atribuirii unui contract unei firme care va efectua lucrari de reabilitare si interventie la Biserica Evanghelica din municipiu.

Anuntul pentru organizarea licitatiei a fost depus la finele lunii aprilie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Firmele interesate pot sa isi depuna ofertele pana la data de 11 mai, cand va fi selectata si societatea castigatoare.

Valoarea estimata a constractului se ridica la 1.260.610 lei, iar banii sunt alocati de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Compania Nationala de Investitii.

Conform caietului de sarcini “se vor executa lucrari de interventie in prima urgenta la Biserica Evanghelica din Bistrita, care este inclusa in programul pe anul 2009 privind executarea si, dupa caz, expertizarea tehnica si proiectarea unor lucrari de interventie in prima urgenta la constructii vulnerabile si care prezinta pericol public”. De asemenea, documentatia tehnica continand specificatiile tehnice a fost elaborata in cursul anului 2009, de catre proiectantul SC Utilitas SRL si a fost avizata de catre comisia tehnica de expertiza din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pana acum s-a intervenit pentru repararea acoperisului bisericii, care a fost puternic afectat de incendiul care a izbucnit in 11 iunie 2008. Pana la ora actuala au fost cheltuiti peste 6 milioane de lei.

Programul care prevede interventii in prima urgenta la Biserica Evanghelica este alcatuit din trei parti: prezentarea generala si arhitectura, rezistenta cladirii si realizarea instalatiilor electrice.

Biserica Evanghelica se afla in proprietatea Bisericii Evanghelice Lutherane Bistrita. Biserica este un monument istoric din secolul al XIV - lea, care avea cel mai inalt turn din Transilvania. Aceasta a luat foc in seara zilei de 11 iunie 2008. Flacarile au cuprins turnul bisericii inalt de aproximativ 75 de metri, care era inconjurat de schele.

3238 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro