Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  155 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO Trăiește departe de civilizație, dar îi pune la punct pe politicieni...în versuri. Lecțiile de viață ale Nastasiei

31/01/2016 13:07:05 Bianca SARA  
În Pasul Tihuța, departe de civilizație, revolta naște...versuri. De când se știe, Nastasia, o agricultoare cu 7 clase, își strigă nemulțumirile în versuri. Zeci de poezii, adevărate critici la adresa clasei politice și a celor care ne conduc, s-au născut între munți...

Glasul de privighetoare al Nastasiei Bulea, o agricultoare de 67 de ani cu 7 clase, ne atrage atenția imediat. Pe ulițele pline de zăpadă din Pasul Tihuța vocea pătrunzătoare a femeii parcă tulbură liniștea care înconjoară acest loc desprins din povești.

În urma unui schimb de replici aflăm că Nastasia Bulea este o adevărată artistă. Face versuri încă de când era copil, deși nici nu a apucat să termine școala generală, pe care a urmat-o în Prundu Bârgăului.

Actul artistic, materializat în versuri în cazul doamnei Nastasia, parcă este împins de la spate de revoltă și nemulțumire, după cum ne spune chiar agricultoarea.

„Stau liniștită noaptea și îmi vin versurile pe loc. Noaptea mă gândesc și ziua le scriu. Compun de când eram băietă”, mărturisește femeia, care recunoaște că versurile și cântecul îi mai țin de urât, fiind văduvă de câțiva ani.

Nemulțumirea femeii este dată de comportamentul parlamentarilor și oamenilor politici, pe care îi critică în versuri, spre amuzamentul fiului său.

„S-o învățat să fie numa' domni, la grajd și la pământ li-i greață”, spune cu amărăciune femeia, referindu-se la parlamentari. Acestora le-a dedicat zeci de versuri până acum.

Toate poeziile, care au umplut filele mai multor caiete, sunt înmagazinate și în memoria femeii. Una dintre poeziile compuse și recitate de femeie o puteți citi și asculta mai jos:

Vai de tine țărișoară,

Că într-atâtea te-mpărțiră

Într-atâtea partidele

Toți golanii îs în ele

Care nu lucră nimic, că toți sunt dintr-un partid

Care bat din gură, ca câinii la stână

În Parlament ei se sfădesc și urlă ziua toată

Ca tu să crezi că fac ceva, ce n-a fi niciodată

Da' nici bine n-a mai fi,

Până foametea a veni

Ca să știe tot omul

Să muncească pământul

Că noi din pământ vinim

Din pământ trăim

Și tăt în pământ om mere,

Când Dumnezeu ne-o va cere

 

 

 

4638 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro