Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO. Sorin Dumitrescu la seminarul de Medicină şi Teologie de la Bistriţa: Creştinismul nu e sacru, ci este sfânt!

13/05/2015 09:05:07 Ioana BRADEA  
Savuros şi caustic, necruţător şi categoric, pictorul şi academicianul Sorin Dumitrescu a încheiat azi seria conferinţelor prezentate la Seminarul de Medicină şi Teologie: unii s-au luat cu mâinile de cap auzind un limbaj prea liber, alţii l-au ascultat cu încordare din pricina tonului ridicat şi câţiva au şi priceput ce-a vrut să spună...

Plimbându-se relaxat printre scaune şi adresându-se direct şi flagrant celor sosiţi să-l asculte, Sorin Dumitrescu a înfăţişat din nou bistriţenilor o conferinţă dezlănţuită şi dezinvoltă presărată cu replici memorabile.

ovestind despre umbra lui Iisus Hristos pe care contemporanii săi o considerau făcătoare de minuni, pictorul s-a referit la ÎPS Andrei Andreicuţ întrebându-i pe cei prezenţi: „Dar umbra mitropolitului este vindecătoare...?! Păi nici n-aţi încercat...!

Şi dacă nu reţineţi nimic din ce spun dar ţineţi minte această definiţie, mă declar mulţumit: Pământesc este ceea ce se vede iar înţelesul este mai presus de ceruri...!” a afirmat în introducere Sorin Dumitrescu, povestind despre Hristos, întrupat de la Duhul Sfânt şi Maria Fecioară, care este icoana Tatălui, despre Învierea Domnului care nu este comemorare ci e activă, duminică de duminică, şi trebuie re-simţită ca atare, dar şi despre creştinism.

Creştinismul nu este religios, ci este bisericesc! Creştinismul nu e sacru, ci este sfânt...!” a remarcat Sorin Dumitrescu, înfăţişând uimitoarea poveste a dinastiei regilor Abgar – care au domnit în Edessa: din această dinastie a rămas în istorie Abgar al V-lea, suferind de lepră şi convins că se poate vindeca dacă ar atinge icoana lui Iisus, aşa că şi-a trimis un dregător de încredere să deseneze chipul lui Iisus Hristos, însă acesta nu a reuşit nicicum să surprindă într-un desen înfăţişarea Domnului.

Tradiţia mai spune că între Abgar şi Iisus ar fi existat chiar şi o corespondenţă între cei doi iar Eusebiu de Cezareea în Istoria Bisericeasca (I, XIII), consemneaza aceasta corespondenţă din care aflăm că, la cererea lui Abgar, Hristos i-a trimis chipul Său imprimat pe o pânză. Se spune că după ce regele Abgar a primit pânza, s-a vindecat imediat, şi, în semn de recunoştinţă, a aşezat-o ca pe o emblemă la porţile cetăţii Edesa...

Un urmaş al lui Abgar a vrut să distrugă această icoană, dar episcopul Edesei a ascuns-o în zidurile bisericii. Legenda a fost consemnată în Cartea "Învăţătura lui Addar" scrisă prin secolul V de episcopul Edesei.

Evagrie (secolul VI) în lucrarea Istoria Bisericească, oferă şi alte informaţii despre acestă icoană: se mai spune că în anul 544, când Edesa a fost asediată de împăratul perşilor, icoana s-a arătat în vis episcopului Edesei care a luat-o din zidul bisericii şi a observat că imaginea de pe pânză se imprimase pe cărămidă peste care fusese aşezată, şi astfel a apărut şi cea de-a doua icoană nefăcută de mână omenească... Tot icoana a fost cea care a salvat atunci cetatea de perşi iar prin secolul VIII aceasta era deja cunoscută şi cinstită în tot Răsăritul.

5278 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro