Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Pentru a avea ce vâna, vânătorii hrănesc animalele sălbatice

27/01/2013 12:11:57 Raluca NECHITI  
Vara secetoasă și iarna din acest an nu afectează numai locuitorii judeţului ci şi animalele sălbatice. Acestea, din cauza secetei din vară găsesc cu greu hrana necesară supraviețuirii. Sălbăticiunile au coborât din păduri până aproape de sate iar, ca o ciudățenie – urșii nu au intrat în hibernare deoarece nu au acumulat suficientă grăsime.

Pentru a avea ce împuşca după deschiderea sezonului, vânătorii bistriţeni s-au pus pe treabă şi săptămânal ies în teren pentru a hrăni suplimentar animalele sălbatice. Suplimentele, constând în porumb ştiulete şi boabe, grâu spart, ovăz, fân, trifoi şi lucernă sunt duse şi împrăştiaate prin păduri, acolo unde există amenajate locuri speciale pentru hrana animalelor.

Unul dintre cele mai mari fonduri de vânatoare din județ este cel de la Tihuța – Colibița. Aici, pe o suprafață de 22.000 de hectare își au bârlogul 50 de urși, 90 de cerbi, 65 de căpriori, peste 50 de mistreți, 40 de vulpi dar și numeroși lupi, râși, cocoși de munte și pisici sălbatice. Pentru a supravieţui fără probleme animalele au nevoie de hrana pe care vânătorii o pun în teren în fiecare săptămână.

În această iarnă urșii nu au intrat în hibernare pentru că vara a fost una secetoasă și nu avut suficientă mâncare pentru a-și crea depozitele de găsime care să îi ajute să doarmă toată iarna.

Totuși, pentru ei vânatorii nu pregătesc mâncare deoarece se tem că aceștia ar putea deveni leneși și vor coborî în gospodăriile oamenilor pentru a-și lua de mâncare.

În această perioadă pot fi vânați mistreții, cerbii, iepurii și vulpile. La jumătatea lunii martie se deschide sezonul de vânatoare la urs, iar tarifele nu sunt deloc mici – un trofeu de urs poate depăși lejer suma de 7000 de euro, bani pe care vânatorul trebuie să îi scoată din buzunar și cu care adminstratorii fondului pot asigura hrana necesară animalelor dar și administrarea fondului de vânatoare.

În acest sezon se pot vâna pe acest fond de vânatoare trei urși, șase cerbi, nouă mistreți și șapte căpriori.

6230 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro