Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: O operație unică în țară, realizată la Sanovil, prezentată la Forumul medical bistrițean

09/06/2017 13:12:37 Raluca NECHITI  
Sute de medici participă în acest final de săptămână la forumul medical organizat de Clinica Sanovil și dedicat medicilor din județ. Dr. Gavrilaș Mureșan, a fost cel care a spart gheața și le-a prezentat invitaților o operație unică, impresionantă, pe care specialiștii din marile centre universitare au refuzat să o realizeze.

„La Forumul medical bistrițean se prezintă lucrări create a căror autori și prezentatori sunt medici numai din județul nostru. Toate lucrările care se prezintă aici au un caracter practic evident, astfel încât din fiecare lucrare, fiecare dintre noi ne alegem cu ceva, ne lămurim de o problemă, ne reamintim o problemă, ne sistematizăm o problemă, avem o noutate despre problemele și patologia cu care ne întâlnim în fiecare zi, aspectul practic al lucrărilor noastre este foarte accentuat. Faptul că lucrările de specialitate sunt prezentate numai de medici care lucrează în Bistrița-Năsăud este foarte important - acesta este unul dintre scopurile acestei manifestări pentru că noi trebuie să ne demonstrăm nouă și oamenilor din județul acesta și care, uneori nu ne evaluează la adevărata noastră valoare, că putem și prin munca noastră, fără să facem eforturi, să susținem o manifestare științifică în care să se prezinte 25-30 de lucrări de înaltă ținută”, le-a spus celor prezenți la deschiderea conferinței, dr. Gavrilaș Mureșan, directorul general al Clinicii Sanovil.

După cuvântul de deschidere, dr. Mureșan a prezentat prima lucrare – „Tratamentul chirurgical al fibromului uterin asociat cu sarcina”, lucrare realizată după o intervenție făcută la Sanovil.

Este vorba despre o tânără de 28 de ani, însărcinată în șapte săptămâni, căreia medicii i-au descoperit un fibrom gigant, de peste un kilogram și care îi punea în pericol și sarcina, dar și sănătatea.

Medicii din marile centre universitare nu au vrut să o opereze, decât dacă ar fi realizat și întreruperea de sarcină. Tânăra a refuzat să se lase operată în centrele universitare și să renunțe la sarcină, singurul loc în care a găsit înțelegere, iar medicii au fost dispuși să-și asume riscul de a o opera de fibrom, fiind la Sanovil.

Aici echipa condusă de dr. Gavrilaș Mureșan a reușit să scoată fibromul de 1,2 kilograme după o oră și 10 minute de muncă, iar sarcina a evoluat până la termen, tânăra profesoară dintr-un sat din Bistrița-Năsăud având acum o fetiță sănătoasă de trei anișori.

După ce și-a prezentat lucrarea impresionantă, cu detalii din timpul operației și imagini video, doctorul Gavrilaș Mureșan, directorul Clinicii Sanovil, le-a spus celor prezenți că astfel de lucruri, impresionante vrea să scoată în evidență forumul organizat de Sanovil.

„Acest lucru toată această manifestare vrea să-l scoată în evidență. Nu cu cât te îndepărtezi mai tare de casă vei găsi oameni mai valoroși decât de acolo de unde ai plecat. Forumul vrea să demonstreze faptul că doctorii care lucrează în Bistrița au o calitate suficientă, foarte bună, pentru a deservi pacienții. Ideea că cu cât mergi mai departe, cu atât vei fi tratat mai bine, este eroare pe care noi cu toții ar trebui să o înțelegem și să o promovăm fiecare de pe pozițiile noastre. Să-i sfătuim pe prietenii noștri, pe rude, că aici, în orașul nostru există doctori începând de la medici de familie, medici specialiști de toate categoriile, doctori de calitate unde pot să găsească un ajutor corect”, a mai spus dr. Mureșan.

 

7461 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro