Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  113 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: O fundaţie norvegiană pune umărul la crearea unui centru educaţional la Şcoala Gimnazială Nr 4 din Bistriţa

10/09/2015 10:51:57 Ioana BRADEA  
Zeci de profesori participă la această oră la seminarul “Incluziunea copiilor cu autism şi cerinţe educative speciale” organizat de ISJ şi partenerii săi, între care şi o fundaţie norvegiană care a acordat în aceste zile suport pentru un centru educaţional la Şcoala Gimnazială Nr 4, destinat copiilor cu autism şi tulburări de dezvoltare.

Aproape 100 de profesori, educatori, inspector şcolari şi părinţi participă la această oră la seminarul “Incluziunea copiilor cu autism şi cerinţe educative speciale” organizat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.

Inspectoratul Şcolar Judeţean alături de partenerii săi – Asociaţia Autism Europa Bistriţa, Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Bistriţa şi Fundaţia "Stiftelsen Radarveien" (Oslo, Norvegia) au lansat în iulie, la Bistriţa proiectul “Dezvoltare de strategii şi politici pentru a acorda şanse egale copiilor aparţinând grupurilor vulnerabile”.

În aceste zile a avut loc cea de-a doua întâlnire a partenerilor din proiectul finanţat prin Programul R010 - CORAl, de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Ioan Ioja – managerul de proiect –a prezentat pe scurt proiectul, subliniind că valoarea acestuia este de 902.626 de lei – dintre care 85% (767.232 lei) îl reprezintă fondurile norvegiene (grant SEE) iar 15% (135.393) este cofinanţarea publică de care se bucură proiectul.

Scopul proiectului este creşterea gradului de integrare a preşcolarilor şi elevilor provenind din grupuri vulnerabile, pentru asigurarea pe termen lung a succesului şcolar şi personal, într-un cadru coerent şi stabil din punct de vedere educaţional, social şi instituţional.

Printre obiectivele proiectului se numără formarea şi dezvoltarea competenţelor de elaborare şi realizare a materialelor de lucru specifice educaţiei incluzive pentru 105 cadre didactice din Bistriţa-Năsăud, integrarea pe termen de 6 ani a unei viziuni de ansamblu privind educaţia incluzivă, la nivelul a două entităţi publice, 8 autorităţi locale şi 12 unităţi de învăţământ din Bistriţa-Năsăud dar şi creşterea gradului de responsabilitate socială şi informare privind drepturile copilului pentru 8 comunităţi educaţionale pentru a reduce inegalitatea şi a îmbunătăţi măsurile de combatere a discriminării şi excluziunii sociale pe termen de cel puţin 6 ani.

Proiectul presupune şi crearea unui centru educaţional pentru copii cu autism şi tulburări de dezvoltare în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr 4 - motiv pentru care instituţia a fost vizitată zilele trecute de reprezentanţii fundaţiei norvegiene care au acordat suport şi sprijin profesorilor bistriţeni implicaţi în proiect.

Vor fi organizate, de asemenea, activităţi de evaluare psiho-socio-şcolare complexe şi activităţi de terapie pentru 60 de copii (50 elevi şi 10 preşcolari din grupul vulnerabil), va fi realizat un studiu privind gradul de integrare a persoanelor dar şi un registru judeţean al persoanelor cu dificultăţi de învăţare.

60 de copii (50 de elevi şi 10 preşcolari) aparţinând grupurilor vulnerabile vor fi integraţi într-un mediu adaptat. Proiectul se va derula în Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Lechinţa, Teaca, Prundu-Bârgăului şi Nimigea de Jos în perioada mai 2015 – aprilie 2016.

2460 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro