Chiar în duminica de Paște, o familie care locuiește în blocurile sociale din Viișoara s-a trezit cu tavanul în cap. Speriați și revoltați, oamenii cer să li se repare locuințele și să fie despăgubiți. Nu este pentru prima dată când locatarii blocurilor sociale se confruntă cu astfel de probleme.
Venită de puțin timp din Germania, de la muncă, o familie de la blocurile sociale din Viișoara se confruntă cu o problemă nu tocmai unică. Duminică dimineața, chiar în prima zi de Paște, tavanul din holul locuinței a cedat și bucăți de tencuială i-au căzut în cap unuia dintre chiriași.
Dorin Moldovan a avut ghinionul să fie lovit în cap de o bucată de tencuială desprinsă din tavan, având nevoie chiar de îngrijiri medicale.
Fetița soților Moldovan era cât pe ce să fie și ea rănită în incident. Norocul a făcut ca tatăl să își trimită copila într-o altă cameră chiar cu câteva secunde înainte să se prăbușească tavanul.
„Într-un minut i-am spus fetei să meargă în camera cealaltă, iar eu am mers pe hol. Mi-a căzut mie în cap și am ajuns la urgențe”, precizează Dorin Moldovan.
Blocurile sociale din Viișoara, adevărate pericole pentru chiriași
Tavanul căzut în casă nu este un caz izolat la blocurile sociale din Viișoara, unde mai multe familii s-au confruntat cu incidente similare. Soții Moldovan ne-au povestit că tot duminică, o vecină s-a trezit și ea cu tavanul de pe hol căzut.
În urmă cu trei ani, un alt apartament a rămas fără o bună bucată din tavan. Atunci blocul vecin a fost afectat. Tavanul dintr-unul din apartamente s-a desprins și a căzut peste chiriași în timpul nopții, chiar în patul în care dormeau. Atunci, și scara blocului a avut de suferit, rămânând fără o bucată din tencuiala tavanului.
Reparațiile apartamentelor au fost făcute în 2013, în urma incidentelor petrecute atunci și oamenii speră că și de această dată cei de la Garant Service, firma care a efectuat reparațiile, să le refacă tavanul și pereții locuințelor afectate.
Locatarii stau cu frica în sân realizând că în orice moment pot fi și ei victime la fel ca ceilalți vecini pățiți. Aceste probleme sunt „completate” de igrasie și pereți fisurați, care pot fi întâlnite atât în blocul numărul 8, cât și în cel cu numărul 9.
Blocurile au fost date în folosință în 2011 și au fost construite de către TCI, firma de construcții din Cluj care s-a ocupat și de lucrările din centrul istoric al Bistriței.