Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO/FOTO: PNL și-a lansat candidații cu momente stânjenitoare, emoții, citate celebre și mici supărări

04/11/2016 20:52:46 Raluca NECHITI  
Noua gardă de viitori parlamentari ai PNL a fost lansată astăzi la apă în prezența a aproximativ 1000 de susținători și membri PNL. Din program nu au lipsit momentele penibile, emoțiile și-au spus cuvântul, dar nici atacurile la adresa social-democraților și chiar, voalat, la adresa unor foști lideri.

Încă de la început momentele... amuzante și-au făcut apariția. Prezentatoarea evenimentului a încercat să îi prezinte publicului, aflat în număr mare la Sala Polivalentă în această seară, pe oaspeții veniți de departe, în frunte cu Ilie Bolojan, secretarul general al Partidului Național Liberal și totodată primarul orașului Oradea, numai că edilul a întârziat la ședința de astăzi așa că în locul lui s-a ridicat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Falcă a fost nevoit să se ridice și când și-a auzit numele, pentru a doua oară în doar câteva secunde, vizita liderilor PNL fiind întregită și de deputatul liberal de Constanța, Mihai Tararache.

Primul care a luat cuvântul, Robert Sighiartău, actualul președinte al organizației județene a PNL și care ocupă prima poziție pe lista PNL pentru Camera Deputaților, a ținut să le transmită membrilor și simpatizanților prezenți în sală că îi crește inima când îi vede și își dă seama că România are viitor. „Cea mai mare luptă pe care eu, personal o am de dus în acești patru ani, în calitate de deputat, dacă voi primi încrederea cetățenilor și încrederea voastră, nu este cu adversarii politici. Cu cârcotași acoperiți sau neacoperiți sau cu alții. Cea mai mare luptă pe care o am de dus în acești patru ani este cu mine însumi. Lupta de a rămâne incoruptibil, cinstit, onest, iar la finalul mandatului să vin în fața dumneavoastră cu două lucruri - cu mîinile curate înaintea lui Dumnezeu și înaintea voastră și să mă uit în ochii voștrii să vă spun că am făcut tot ce-am putut pentru cetățenii acestui județ, dar și pentru poporul român”.

Al doilea candidat care a urcat pe scenă, Ioan Turc, este primul pe lista pentru Senat. El a vrut să le facă colegilor și simpatizanților o mărturisire simplă: „alegerile din 11 decembrie sunt pasul decisiv pe care această țară îl face pentru a fi restituită tuturor românilor”.

A treia invitată la microfon a fost Doris Moldovan, aflată pe locul II pe lista pentru Camera Deputaților. Gâtuită de emoție, Doris Moldovan a ținut să le vorbească celor prezenți în sală despre curaj: „pentru că în zilele noastre trebuie să ai curaj să faci orice, curaj să speri, curaj să investești, curaj să îți dorești să trăiești mai bine și din câte am auzit de la dumnevoastră, în județul nostru inclusiv ca să votezi liber trebuie să ai curaj”.

Actualul senator Dorin Dobra, cel care candidează din nou pentru o funcție de senator, dar acum obținând numai locul II, a ținut să le facă o mărturisire celor prezenți în sală, mai ales că pe scenă, alături de el, nu s-a mai aflat de această dată deputatul Ioan Oltean cu care a avut mai multe schimburi de replici și în trecut, iar fostul lider PNL nu a pierdut ocazia să îl taxeze pe senatorul Dobra ori de câte ori a avut prilejul. Dar de această dată Dorin Dobra a putut să se exprime liber: „nu credeam că vom sta în aceeași sală și că îmi va fi mult mai ușor, deși nu voi mai fi pe primul loc pe listă și cu toate acestea sunt astăzi aici, pe această scenă, cu acești oameni în spate...”

Cei aproape 1000 de membrii și simpatizanți ai PNL au avut ocazia să o cunoască și pe Claudia Pui, newentry-ul de pe lista candidaților PNL pentru Senatul României.

Claudia Pui ocupă locul III pe listă, este de profesie economist și administrator de firmă și a intrat în cursa electorală în ultima zi de depunere a candidaturilor, când liberalii au fost la un pas să rateze validarea listelor de către Biroul Electoral Județean deoarece nu au respectat norma de reprezentare și nu au avut femei pe această listă.

Ea i-a luat locul fostului inspector general școlar, Ioan Mureșan, care, la precedenta prezentare a candidaților PNL pentru Parlament și-a expus extrem de pertinent, proiectul său pentru reformarea învățământului românesc.

Claudia Pui și-a informat colegii că are 36 de ani, are trei copii și că „fabrica” (n.n. de copii) nu este închisă, asta după ce am reușit să ne dumirim că doamna candidează pentru Senat și nu pentru Camera Deputaților cum s-a anunțat inițial de către organizatori. „Candidez pentru Senatul României, pentru cei care nu îndrăznesc să o facă și aici mă refer și la miile de mămici care nu au suficientă susținere, să fie încurajate”, a încercat să explice noua candidată a PNL plină de emoții.

Cele mai multe aplauze le-a stârnit discursul primarului comunei Spermezeu, aflat pe locul IV pe lista pentru Camera Deputaților, Sorin Hognogi. Primarul PNL le-a spus celor prezenți că este deja la al treilea mandat în opoziție și că își dorește ca în 11 decembrie PNL să facă guvernul și îi vede chiar pe o bună parte dintre candidații din Bistrița-Năsăud ca membri în viitorul Guvern.

„Așa cum am fost dintotdeauna un om al echipei, am rămas în continuare un om al Partidului Național Liberal. De multe ori se întâmplă că atunci când participi într-o competiție internă rămân supărări și poate mulți s-ar fi așteptat ca după ce am intrat într-o competiție și nu am prins locul pe care l-am vrut, pentru care m-am zbătut, să mă supăr și să ies de pe listele Partidului Național Liberal, dar nu a fost așa. Mă bucur că și în această după-amiază sunt aici în fața dumneavoastră, iar în spatele meu este o echipă de oameni liberali, de oameni de încredere cu care jud. Bistrița-Năsăud se va mândri”, a spus primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, celor prezenți în sală, asta după ce a lipsit de la validarea făcută în urmă cu două săptămâni de Consiliul de Coordonare Județean al PNL.

Pe scenă a urcat apoi primarul comunei Chiochiș care, deși nu candidează la alegerile parlamentare din acest an, a ținut să le transmită colegilor săi mai multe mesaje, discursul său fiind presărat cu vorbe de duh și citate celebre din marii gânditori ai lumii.

Primarul PNL a vrut să vorbească în această seară despre demnitate... „Se spune că atunci când îi iei deminitatea unui popor îl subjugi. Așa este. Un tratat chinez al războiului spunea că supui un popor când îi tai rădăcinile și îi strici cerul. Toată lumea ne spune, în afară de liberalii activiști care sunt în această sală, că nu putem câștiga alegerile în județul Bistrița-Năsăud. Vor să ne taie rădăcinile, vor să ne strice cerul! Adică să ne ia speranța”, a spus primarul Vasile Silași.

Deputatul PNL de Constanța, Mihai Tararache, a ținut să le spună celor prezenți astăzi în număr mare la Sala Polivalentă că ei sunt forța PNL și că acum, după ce i-a văzut, crede cu mult mai mult în victoria PNL. „Este a doua repriză în marea bătălie după prima repriză pe care am câștigat-o, la prezidențiale când românii au votat cel mai bun președinte, pe Klaus Iohannis”.

Microfonul a ajuns apoi la secretarul general al Partidului Național Liberal, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care le-a spus bistrițenilor că țara a fost condusă prost și cu toții sunt de vină pentru lucrul acesta, însă au fost făcute schimbări semnificative pentru alegerile din acest an: „noi ne-am curățat listele de oamenii care sunt certați cu legea, ei nu”.

Bolojan a ținut să accentueze faptul că PNL și-a curățat listele de toți candidații cu probleme penale, indiferent dacă au fost sau nu trimiși în judecată sau condamnați.

„Sigur că până în momentul în care va exista o sentință judecătorească definitivă ei sunt nevinovați în ochii noștri, dar nu-i mai puteam lăsa pe liste deoarece nu mai au autoritate”, a ținut să sublinieze de mai multe ori vicepreședintele PNL, lucru care nu i-a picat deloc bine fostului lider al organizației județene a PNL, deputatul Ioan Oltean, care s-a așezat într-o margine a sălii și a părăsit la un moment dat sala și s-a reîntors după câteva minute. Ioan Oltean a decis să nu mai candideze după ce numele său a apărut în mai multe dosare, fiind cercetat de procurorii DNA.

Primarul Aradului și totodată vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, a fost ultimul invitat să ia cuvântul la lansarea candidaților liberali din această seară.

Mesajul lui a fost simplu, le-a cerut bistrițenilor să-și convingă prietenii, rudele, și toți apropiații ca pe 11 decembrie să meargă la vot ca să nu-i lase pe primari să își așeze tricolorul peste piept și „să îi căsătorească pe Ion și pe Gheorghe”.

„Familia nu se discută în lumea aceasta dintre cine este formată. Nu cred că va exista vreodată vreun român să spună că familia este formată din Ion și Gheorghe. Să nu uitați un lucru, PSD-ul l-a avut pe Remus Cernea. Partidul Național Liberal nu va avea niciodată un Remus Cernea. PNL va fi partidul de lângă familia română”, a spus Gheorghe Falcă.

8473 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro