Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  73 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO/FOTO: Drumurile spre Ciosa și Dornișoara, modernizate cu 1,2 milioane de euro

11/11/2016 15:23:22 Raluca NECHITI  
Autoritățile au investit în ultima perioadă în Piatra Fântânele unde an de an vin tot mai mulți turiști pentru a participa la evenimente. Drumurile spre zona în care se organizează Festivalul Usturoiului și spre zona de start a maratonului Via Maria Theresia au din acest an asfalt, banii provenind exclusiv de la Guvern, prin PNDL.

„În Tihuța inaugurăm două tronsoane de drum realizate din PNDL. Primul care leagă Piatra Fântânele pornește din DN 17 și merge spre Ciosa are 3,2 km, iar tronsonul doi pleacă din DN 17 -  Piatra Fântânele spre Dornișoara și are 4 km. Investiția se ridică 1,2 milioane de euro, adică 5 milioane de lei, bani cu care s-au modernizat 7,2 km de drumuri. Este un program finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de construcția acestora s-a ocupat compania Dimex 2000. Vedem o lucrare foarte frumoasă într-un loc mirific. Mai avem în derulare în comuna Tiha Bârgăului drumuri de interes local aproximativ 6,5 km, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de lei, lucrare care este executată până acum între 75 și 80 la sută. În primăvara anului viitor și acel drum va fi finalizat. Dumnezeu ne-a lăsat niște locuri extraordinare care, odată cu aceaste lucrări de infrastructură vor urma să fie puse în valoare”, a declarat la recepția lucrării președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

În aceste zone, an de an, două ONG-uri organizează evenimente care atrag mii de turiști atât din țară cât și din străinătate, așa că investițiile în infrastructură sunt absolut necesare.

Veștile bune nu se opresc însă aici! „Sper că împreună cu primarul Vasile Șut de la Tiha Bârgăului și cu Doru Crișan de la Prund să putem pune în practică un alt proiect deoarece săptămâna viitoare avem întâlnirea cu proiectantul care ne-a făcut câteva idei, ne va prezenta câteva randări în vederea găsirii soluțiilor pentru demararea investiției de construcție a parcului tematic Dracula. Urmează să vedem care sunt propunerile și care sunt soluțiile de finanțare pentru a demara acest proiect. Îmi doresc foarte mult ca acest parc să poată fi pus în practică și împreună cu colegii mei sunt bucuros că cetățenii ne-au ascultat rugămințile, mi-au dat doi primari tineri, harnici, două consilii majoritare și cred că lucurile se vor mișca într-un alt mod și cu mult mai repede și în această zonă”, a mai adăugat Radu Moldovan.

„Nu pot decât să mă bucur de această investiție și îmi doresc foarte mult ca împreună cu Consiliul Județean să dezvoltăm această zonă pentru că avem aici un nume, de care trebuie să ne folosim”, a adăugat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

 

3881 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro