Conducerea Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud a recunoscut că tot timpul există nevoie de medici noi și că o parte din specializările medicale rămân deficitare chiar dacă se fac angajări.
Cu toate angajările făcute în ultima perioadă în sistemul medical, județul nostru rămâne în continuare deficitar la anumite specialități medicale.
La începutul anului, conducerea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud prezenta o statistică pe anul 2014 la nivelul județului, arătând că „în anul 2014 au fost completate specialitățile care lipseau din județ cu chirurgia plastică la Spitalul Județean de Urgență și unele specialități deficitare: oncologie, pneumologie, chirurgie, ginecologie, neurologie, diabet zaharat, ORL la cele trei spitale publice".
La acea vreme erau în spitalul de la Bistrița 155 de medici. „Unele specialități medicale lipsesc în continuare din spitalele publice: alergologie, neurochirurgie, ortopedie infantilă - pentru rezolvarea cazurilor pacienții fiind îndrumați spre spitalele din judeţele învecinate (Cluj, Mureș)", mai spune conducerea DSP.
Acum, spre finalul anului numărul medicilor angajați la spital a ajung la 159, fiind acoperită și partea de neurochirurgie.
„Tot timpul ești deficitar pentru că în lumea medicală lucrurile evoluează cam în felul următor: apar medicii tineri, munca este deosebit de grea, o parte dintre ei capotează, o parte se retrag și așa mai departe... Mai este și libertatea aceasta de mișcare... Nu avem servicii descoperite ca să spun așa, am avut și grijă ca de ani de zile să pregătim rezidenții care urmează să ne acopere activitatea spitalului", a declarat într-o conferință de presă ieri, managerul spitalului, dr. Mircea Gelu Buta.