Proiectul „Cutia cu idei” şi-a atins scopul: elevii din judeţ s-au folosit din plin de cutiile amplasate în şcoli din luna ianuarie încoace şi au transmis public ce apreciază şi ce îşi doresc în plus la şcoală. Printre sugestii, elevii au precizat că-şi doresc săpun şi hârtie igienică în toalete şi mai multă componentă aplicativă la orele de curs.
Rebeca Moldovan, elevă la Liceul „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor a participat zilele trecute la întâlnirea cu directorii de şcoli şi grădiniţe din judeţ, fiind aplaudată de cei prezenţi pentru expunerea proiectelor pe care le coordonează în calitate de preşedinte.
Rebeca Moldovan a făcut un scurt rezumat al proiectului „Cutia de idei”, declarându-se mulţumită pentru faptul că elevii au folosit din plin cutiile amplasate încă din ianuarie în şcolile judeţului: „Elevii au menţionat că îşi doresc cursuri de prim-ajutor la orele de dirigenţie, dotarea permanentă a toaletelor cu săpun şi hârtie igienică, mai multă componentă aplicativă la orele de curs şi rezultate ale lucrărilor de control prezentate într-un interval mai scurt de timp”, a transmis Rebeca Moldovan, adăugând că au existat şi elevi care îşi doresc mai multe experienţe de voluntariat în şcoli, unii propunând chiar ca şcolile să le acorde adeverinţe pentru participarea la asemenea evenimente, foarte utile în CV-ul şi viitorul tinerilor.
De asemenea, elevii din Bistriţa-Năsăud îşi doresc schimburi de experienţă între liceele din judeţ, dar şi job shadowing pentru elevii din clasele XI – XII – o practică de educaţie non-formală care permite elevilor din ultimii ani de studiu să stea în umbra unui angajat, să petreacă un anumit timp într-o companie sau instituție, având astfel ocazia de a afla ce se întâmplă într-un anumit domeniu, care sunt responsabilitățile sau atribuţiile, beneficiile sau provocările unui loc de muncă.
Rebeca Moldovan a povestit şi despre proiectul pilot de voluntariat care se derulează în Liceul „Solomon Haliţă” din Sîngeorz – un proiect propus de Consiliul Judeţean al Elevilor pe care ei îşi doresc să-l implementeze şi în alte şcoli ale judeţului şi care prevede ca elevii mai buni la învăţătură să-i ajute, timp de două ore pe săptămână, pe cei care au probleme sau dificultăţi la diferite materii. Un alt proiect iniţiat de Consiliul Judeţean al Elevilor a fost şi „5+5”: