Pe ordinea de zi a ședinței CJ de astăzi s-a aflat un proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință a dreptului de administrare către Universitatea Tehnică a imobilului fostului Tribunal de pe Pietonal. Consilierii din opoziție, din Comisia de Urbanism, au avizat negativ proiectul, dar la votul final o parte s-au răzgândit și proiectul a tr
Și în PNL apar tensiuni și discuții în contradictoriu! Consilierii opoziției nu au fost astăzi, în totalitate, de acord cu cei patru liberali din Comisia de Urbanism care au votat împotriva transmiterii în administrarea Universității Tehnice a clădirii și terenului fostului Tribunal de pe pietonalul Liviu Rebreanu.
În comisie, patru dintre consilierii PNL au votat împotriva acestui proiect, unul s-a abținut și al șaselea membru al Comisiei de Urbanism, din partea puterii, a votat pentru avizarea acestui proiect de hotărâre.
Decizia Comisiei de Urbanism, susținută intens de președinta comisiei, Monica Săsărman, a atras critici și discuții acide atât din partea Executivului Consiliului Județean, cât și a propriilor colegi din PNL.
Discuțiile în contradictoriu, jignirile și acuzele au fost, ca de obicei în Consiliul Județean, la ele acasă.
În cele din urmă, consilierii PNL nu au fost de acord cu cei patru colegi de partid și la votul final proiectul a trecut cu 28 de voturi „pentru”, iar Universitatea a primit clădirea.
Chiar doi dintre consilierii care votaseră inițial împotriva proiectului în comisia de urbanism și-au schimbat opțiunea de vot după ce au ascultat argumentele conducerii CJ, ale colegilor de partid, consilieri județeni și ei, dar și a directorului Universității Tehnice din Bistrița.
Aflați din materialul video de mai jos ce i-a nemulțumit pe consilierii care nu au avizat acest proiect și ce secții noi ale învățământului superior se vor deschide la Bistrița:
Astfel, cu aprobarea consilierilor județeni, clădirea fostului Tribunal va fi dată Universității în baza unui protocol privind colaborarea dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin care se vrea dezvoltarea procesului de învățământ superior în județul nostru.
Dreptul de administrare va fi dat Universității Tehnice pe o perioadă de 49 de ani, însă Universitatea Tehnică este obligată prin contract să finalizeze, în termen cinci ani, lucrările de reabilitare ale clădirii, dar și să asigure imobilul la o societate de asigurări.