Despre Partidul Social Democrat senatorul liberal spune că are două probleme majore: poziţionarea faţă de cercetările justiţiei în cazul propriilor membri şi votul prin corespondenţă. În ceea ce priveşte încuviinţarea arestării lui Şova, senatorul spune că votul dat de PSD reprezintă vârful eşecului în lupta anticorupţie.
"Ştiam cu toţii cu ceva timp înainte că PSD nu va fi de acord ca Şova să fie arestat, ştiam în dimineaţa respectivă că se pregăteşte un astfel de vot pe noul regulament constituţional şi pot să vă spun, personal, că atunci când am văzut cum arată sala de plen, câţi membri erau prezenţi şi era atitudinea colegilor de la PSD am ştiut şi care va fi rezultatul votului. În ordine descrescătoare, pentru rezultatul acestui vot în cazul Şova 2, în opinia mea trebuie să răspundă preşedintele PSD Victor Ponta, liderul grupului PSD Ilie Sârbu, fiecare parlamentar de la PSD în cazul în care conştiinţa nu e un tren ce trece printr-o gară necunoscută şi spune că a votat confom conştiinţei, să spună ei cum au votat atâta timp cât liberalii au votat la vedere şi de undeva trebuie că au fost voturile alea împotriva arestării domnului Şova. Poziţia noastră în legătură cu acest vot a fost de a doua zi de după exprimarea lui la Şova 1 că el trebuie interpretat conform Constituţiei şi domnul Şova trebuia să fie arestat", a declarat astăzi la o conferinţă de presă senatorul Dorin Dobra.
Liberalul spune că tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este în interesul celor de la PSD şi a apropiaţilor lui Şova care nu vor să ajungă la închisoare. Dobra recunoaşte că şi liberalii au o parte din vină pentru că Şova este încă în libertate.
Absenţa unora dintre parlamentarii PNL de la votul pentru încuviinţarea arestării a fost scăparea lui Şova de gratiile de la arest. Printre cei 11 absenţi este şi senatorul bistriţean Cristian Florian.
"Putem răspunde şi noi, liberalii, la urmă de ce în baza câtorva absenţe, nu în baza câtorva zeci de voturi împotrivă, domnul Şova nu este la închisoare. Dar accentul este acesta, dăm şi noi explicaţiile noastre, în cazuri private, individuale, pentru cele 11 absenţe de la vot. Prima circumstanţă atenuantă e aceea că se ştia că votul la Şova va fi cel mai probabil săptămâna aceasta, nu se ştia nici ziua şi în niciun caz nu ştiam niciunul dintre noi că va fi luni. Această veste, neverificată, a apărut undeva după ora 12.00. Colegii ce nu şi-au propus să ajungă la Bucureşti în mod obligatoriu luni au din punctul acesta de vedere o oarecare explicaţie, nu mai multă decât e cazul. Îmi pare nedrept că 90 la sut[ din titlurile din mass-media culpabilizează PNL pentru votul la Şova 2, îmi pare curios cum nu răspund colegi din judeţ despre cum au votat, îmi pare curios cum Victor Ponta se ocupă de cu totul altceva şi noi trebuie să explicăm de ce n-am reuşit să dărâmăm zidul pe care Victor Ponta l-a construit în jurul lui Şova. Premisa de aici trebuie să înceapă. Nu minimalizăm nimic, ne asumăm toate cele 11 cazuri, două fiind motivate perfect: Anca Boagiu şi Mihaela Popa, un altul a votat şi apărea pe lista absenţilor, Corneliu Popescu. În cazul domnului Cristian Florian, acesta urmează să clarifice toate aspectele. PSD n-a votat aproape deloc împotriva domnului Şova", a mai spus Dobra.