Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - REPORTAJUL DE MIERCURI: Claudia Pantiş învaţă câinii să danseze

30/10/2013 19:32:49 Flavia DANCIU  
A iubit animalele de când se ştie. Primul căţeluş pe care l-a primit şi l-a dresat, a făcut-o să vrea mai mult. Aşa ajunge să aibă primul câine din ţară care a făcut dog dancing iar acum se ocupă de Fly, căţeluşa care dansează şi este un terapeut pentru copiii cu probleme.

O pasiune ce a crescut odată cu vârsta

Claudia Pantiş are 28 de ani. De când se ştie iubeşte animalele şi în preajma lor se simte cel mai bine.

Cea mai mare afinitate o are pentru câini, motiv pentru care dintr-un hobby ajunge să îşi facă o carieră.

Primul căţel, imboldul ce a propulsat-o spre slujba de dresor

Claudia îşi aminteşte cu drag de primul căţel pe care l-a primit şi de momentele frumoase petrecute împreună.

„În anul 1997, am primit un pui de cocker spaniol, pe nume Coco. Cu ea am participat la un curs de dresaj de disciplină, iar mai târziu, de agility. Acest câine m-a facut să vreau mai mult, astfel am participat la mai multe concursuri cu ea în ţară şi străinătate” a povestit pentru Bistriţeanul.ro, Claudia Pantiş.

În 2001 începe cu dresajul şi are primul câine din ţară care... DANSEAZĂ

Chiar dacă dansul se presupune că ar fi un sport doar pentru oameni, şi patrupedele îl pot face. Bineînţeles, în stilul lor.

Claudia a demonstrat asta prin dresarea pentru acest sport, a primului câine din România.

„În 2001 am cumpărat-o pe Lassie, o femeluţă minunată de ciobănesc scoţian. În scurt timp ea a ajuns cel mai bun prieten al meu, colaborând foarte bine în sporturile agility şi dog dancig. Lassie a fost primul câine din ţară care a făcut dog dancing” a explicat tânăra.

De la Lessie încoace, Claudia s-a axat pe dresaj şi a ajuns să lucreze la Şcoala de Dresaj Nechita.

Fly, căţeluşa care dansează şi e terapeut pentru copii...

Ultimul copilaş, cum îi place Claudiei să îşi alinte căţeii, este Fly, ciobănescul australian primit în 2007.

„Această rasă este printre cele mai inteligente. Aceşti câini erau folosiţi de către americani pentru turmele de vite, fiind un câine neînfricat şi plin de energie. Tocmai de aceea a primit numele Fly, pentru că nu stătea locului două secunde. Nu îi era frică de înălţime şi îi plăcea să “zboare” peste orice obstacol. Având atâta energie, am considerat că dog dancing - ul este sportul ideal pentru noi” a spus Claudia.

Chiar dacă un căţel nu te întreabă „de ce să fac lucrul acesta?” ci execută ordinele, trebuie muncit mult. Claudia lucrează zilnic şi intens cu Fly.

„În acest sport, câinele şi conductorul trebuie să aibă o foarte bună relaţie de prietenie şi încredere, aceştia urmând să facă, în ritmul muzicii, diferite comenzi de dresaj. Cu Fly lucrez zilnic pentru a ne perfecţiona în acest sport. Fly cunoaşte peste 30 de comenzi care ne ajută să facem un program de dog dancing minunat. Cu ea am participat la numeroase demonstraţii de dresaj prin ţară” spune tânăra dresoare.

Un alt lucru pe care îl face căţeluşa este zooterapia. De la vârsta de doi ani de zile, Fly este antrenată pentru acest lucru şi chiar are licenţă pentru asta.

„Fly are atestat pentru acest lucru, pentru că un câine trebuie să fie testat la zgomote, la durere, la copii, în special la comportamentul negativ al acestora. Sunt copii care lovesc câinii, ori ei trebuie să nu riposteze ci să facă ceva pentru a absoarbe energia negativă a copilului. Sunt puţini câinii care au abilitatea aceasta”a explicat Claudia Pantiş.

De anul acesta a început şi proiectul umanitar numit “De la suflet la suflet” în care echipa de câini de la Şcoala de Drasaj Nechita, în frunte cu Fly, ajută copiii cu dizabilităţi, oferindu-le acestora câteva clipe de dragoste necondiţionată.

Viitorul sună frumos, în viziunea Claudiei

„Pe viitor ne dorim ca acest sport ( n. r. Dog dancing) să devină mai cunoscut şi să avem cât mai multe spectacole” a concluzionat tânăra.

Astfel, Claudia este persoana care îi face pe câini să danseze prin simplul fapt că le arată dragoste, limbajul cel mai eficient în dresaj.

5661 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro