Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO - POVESTEA DE JOI: O locomotivă produce de 34 de ani curent pentru o fabrică de prelucrare a lemnului

26/09/2013 18:10:23 Andreea BOJOR  
Locomotiva veche din 1950 a fost adusă la Lunca Ilvei în urmă cu 34 de ani, iar acolo a fost restaurată şi pusă în funcţiune. Cu ajutorul rumeguşului care este folosit pentru întreţinerea focului, muncitorii o pun în funcţiune. Fabrica Silvania foloseşte această metodă clasică pentru a produce curent.

„Eu lucram aici când locomotiva a fost adusă. A fost adusă cu trenul, pe bucăţi şi aici a fost asamblată şi mai apoi restaurată”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro, Ioan Morar.

Locomotiva este folosită pentru producerea de energie electrică şi este singura din ţară care mai funcţionează pentru aşa ceva. Conducerea fabricii Silvania a decis să păstreze locomotiva pentru a nu risipi nimic din ceea ce rămâne de la prelucrarea lemnului.

„Noi la fabrică folosim absolut tot ce se poate de la lemn, nu se aruncă şi nu se risipeşte nimic. Rumeguşul îl folosim pentru a face foc cu care punem locomotiva în funcţiune, iar aceasta produce curent. Este singura din ţară care mai funcţionează pentru asta”, povestesc muncitorii de la fabrică.

Muncitorii îngrijesc locomotiva şi sunt foarte atenţi atunci când o pun în funcţiune. Aceştia se mândresc că au ocazia să lucreze cu aşa ceva şi speră că locomotiva va funcţiona mulţi ani de acum înainte.

 

6672 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro