Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  58 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - „N-am fost pus pe furat niciodată! Am făcut pușcărie degeaba!”Un interviu cu Jean Pădureanu despre pușcărie, accident, religie și altele!

04/08/2015 11:08:24 Adrian LINCA  
  „Am venit la Bistrița când aici fotbalul era de nimic. L-am îndreptat cum am putut și uite că acum e tot nimic. Mi-aș vinde și sufletul pentru el, dacă aș putea să-l salvez și să las echipa asta bistrițenilor”, spune un om care a avut în viață o singură iubire: Gloria.

La 79 de ani, cu o grămadă de boli și suferințe, Jean Pădureanu își duce crucea mai departe și spune că e mândru de ea. Ne-a primit din nou în apartamentul lui, așa cum a făcut-o și altădată. Acum ne așteptam să dăm peste un bătrânel senil, dominat de Alzheimer, care uită deseori de la mână până la gură. Nu l-am văzut deloc așa, ci foarte echilibrat, realist și coerent. Cel puțin atât cât am stat noi, aproape o oră, Jean Pădureanu a fost același om pe care îl știam de dinainte de a intra la pușcărie.

Cum te simți, nea Jeane? Cum a fost în pușcărie?

Cum să fie? Am trecut și peste asta. Am văzut cu ocazia asta, vorba cântecului, care-i om și care-i câine. Au fost mulți oameni care m-au sprijinit, atât moral cât și material.  Dar, în general, am fost ajutat și am reușit să trec mai ușor. Acum e mai greu, după căzătura asta de acasă. Mă dor picioarele de parcă îmi bagă cineva cuțite în mușchi.

Chiar, povestiți-ne, cum s-a întâmplat?

Am mai căzut o dată, dar nu așa rău ca acum. Și-aia a lăsat urme, dar nu ca asta. La asta m-au apucat amețelile și am picat pe ultimele 3-4 trepte. M-am lovit la cap, noroc că osos n-am nimic. Atâta sânge a curs, era o baltă de sânge sub mine. M-am ridicat și noroc că a apărut Nicoleta (n.r. o nepoată). A fost glicemia mare, de-aia am amețit. Am căzut și în penitenciar, la baie. Acolo m-am lovit la spate. Cu deplasare de coloană, rău de tot. Dar nu m-a durut așa rău ca acuma.

Aveați mulți prieteni înainte. V-au rămas aproape ori s-au împrăștiat și v-au uitat?

Domnule, pe unii de-abia acum i-am cunoscut mai bine. I-am notat pe toți care m-au căutat, că-i uit. Pe unii i-am așteptat, dar nu m-au sunat, n-au venit. (Își scoate carnețelul) M-a sunat familia Constantinescu din București, Țiți Dumitriu, Nedelescu din Craiova, Gagea, Gabi Măierean, Mircea Sandu, Horațiu Horoba, Adrian Florea, Teodor Forea, Dumitru Dragomir, Stoian de la Comelf, Aurel Tănase. M-a sunat Radu Moldovan de la CJ, primarul Crețu, doctorul Buta, Ioan Ovidiu Sabău, Halagian, Hatfaludi, Albuț, Aurelian. Mulți. Oamenii care au fost aproape de mine știu ce om sunt și nu m-au părăsit. Și pe acolo mă iubeau oamenii. Veneau pe la mine să bârfim fotbalul. Mi-am dat seama că n-am fost așa hulit, cum m-ați hulit voi, presa. Cu blaturile și cu toată treaba asta.

Multă lume zice că ați făcut pușcărie degeaba, că n-ați fost vinovat…

Sută la sută am făcut degeaba. Dar de vreme ce legiutiorii au zis că am fost vinovat, nu-i pot eu contrazice. Dimpotrivă, sunt sărac lipit pământului. Aștept mila prietenilor. Toți banii pe care îi am în buzunar sunt 40 de lei. Aștept cu Romică să ne intre pensiile. Banii care mi-au trecut prin mână i-am folosit la activitate. Dar foame n-am răbdat, e adevărat. Pe unde mă duceam mă așteptau cu un grătar, alții îmi aduceau alimente acasă. Rău nu am dus-o, dar nu pe măsura părerii multora din oraș, care ziceau că-s putred de bogat. Nu le doresc decât să fie bogați ca mine și atunci o să ajungă cerșetori.  Concluzia e că n-am fost pus pe furat, am fost pe activitate și vrând nevrând, a mers activitatea.

Cu fotbalul cum e? Vă mai puteți implica?

Am avut o discuție cu Hatfaludi și cu Stanciu. Le-am spus că rămâne în cârca lor toată treaba. Dacă mă întreabă câte ceva și eu voi fi în stare să răspund, o să-i ajut. Dar altfel nu pot, că nu-mi permite sănătatea.

Acum doi-trei ani l-ați recomandat pe Hatfaludi în locul dumneavoastră, iar apoi ați regretat. Pe cine vedeți acum în fruntea fotbalului bistrițean?

Nu am regretat, nu regret nici acum. Nu vreau să spun nume, nu vreau să-mi fac dușmani. Dacă orașul i-ar da credit, ar putea face și Hatfaludi treabă bună. A fost aproape de mine și a învățat ceva. Știu eu cine a distrus fotbalul, dar nu spun, că nu vreau să-mi fac dușmani.

Ce dușmani să vă mai faceți acum, ce să vă mai facă ei? Că bătut în București ați fost, în pușcărie ați fost, echipă nu mai aveți…de ce nu vreți să spuneți tot ce știți?

Nu vreau, Doamne ferește de mai rău. Vine unu și-mi dă un brânci. Cu cadru cu tot, mă duc. Să-și ducă crucea fiecare. Eu mi-am dus-o și uneori mă mândresc cu crucea mea. Am făcut și eu ce-am putut.

Dar credeți că vom mai vedea vreodată un meci de Liga 1 la Bistrița cu stadionul plin?

E posibil oricând dacă sunt oameni cu tragere de inimă și cu dare de mână. Timpul le rezolvă pe toate. Acum nu pot să fiu alături de ei. Mă dor toate. Lucrurile s-au schimbat și prin federație, dar problema, de la Bistrița pleacă. Nu e un colectiv de 7-8 oameni, care să se implice, alături de Primărie și Consiliul Județean. Va trebui ca toți factorii să pună umărul, că au bătut în retragere și a rămas echipa fără susținere materială. A rămas Stoian, care s-a purtat foarte bine cu mine și cu clubul și cam atât. Mi-ar plăcea să-i văd chiar și cum se ceartă la colț de stradă, dar sunt tot mai puțini cei care vorbesc despre Gloria.

Am văzut că v-ați apropiat mai mult de religie în ultima vreme. Cum e cu pocăința?

Eu am crezut întotdeauna în Dumnezeu și m-am purtat întotdeauna ca un om cu frică de Dumnezeu. N-a venit unul la mine vreodată și eu să-i întorc spatele. Le mai întorc la copiii ăștia, că vin toată ziua pe capul meu. Dar oamenii necăjiți i-am ajutat. Sunt creștin ortodox, dar m-a invitat Gagea la acea adunare a penticostalilor și m-am dus. Tot Dumnezeu e și acolo și m-am dus cu dragă inimă. Am auzit vorbindu-se că m-am pocăit. Eu pocăit am fost dintotdeauna. În sensul că n-am făcut rău la nimeni, iar dacă am putut să fac bine am făcut. De-aia m-am dus. Și dacă voi mai fi invitat și e ceva special, o să mă mai duc. Aceeași credință o au și ei în Dumnezeu, aceeași o am și eu. Și dacă suntem de aceeași credință e normal să mă duc.

Care e cel mai mare regret pe care îl aveți acum?

Am un regret mare. Am venit la Bistrița când aici fotbalul era de nimic. L-am îndreptat cum am putut și uite că acum e tot nimic. Mi-aș vinde și sufletul pentru el, dacă aș putea să-l salvez și să las echipa asta bistrițenilor.

 

Citeşte mai multe ştiri din sport pe sportulbistriţean.ro

5376 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro