Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  78 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - GRAV! 16 copii susțin că sunt jigniți și bătuți de învățătoare. Unul a ajuns la spital cu atac de panică

06/11/2017 15:20:38 Bianca SARA  
16 copii care învață la Școala Generală din Piatra Fântânele susțin că sunt bătuți, jigniți și umiliți de învățătoarea lor. Unul dintre copii a ajuns la spital cu atac de panică, după ce părinții au chemat un echipaj medical...

Învățătoarea Albina Pop, care predă la Școala Generală din Piatra Fântânele, este acuzată că îi maltratează pe copiii pe care ar trebui să îi învețe carte. Totul ar fi început odată cu noul an școlar, când femeia a fost numită și coordonator al unității de învățământ, care se subordonează Școlii Generale din Tiha Bârgăului.

Aceasta predă la 4 clase simultane, având pe mână copiii din întreg ciclul primar, din clasele I-IV.

Vizați de învățătoare ar fi 16 copii care sunt găzduiți de măicuțele de la Mănăstirea Piatra Fântânele, situată la doi pași de școală. Aceștia ar fi numiți zilnic măgari și sălbatici și amenințați cu repetenția. De asemenea, învățătoarea i-ar fi lovit pe copii după cap și i-ar fi presat cu pieptul de bancă.

„Joi l-o ținut pe băiat închis în clasă. I-o spus «Nu te mai trec clasa mă măgarule, mă boule». I s-o făcut rău și doamna în loc să sune la 112 l-o dus la măicuțe (n.r. de la Mănăstirea Piatra Fântânele) și apoi l-am dus la spital. Băiatu' îi stresat de nici nu vrea să mai vină la școală. L-am dus la psiholog și o zis că băiatu' o făcut atac de panică, cum s-o spăriet. Îs mai mulți copii bătuți. Îi prinde de păr și îi bate”, a declarat Zaharie Costan, tatăl copilului care a ajuns la spital după un atac de panică.

Se pare că învățătoarea ar fi nemulțumită de faptul că cei mici sunt găzduiți de măicuțe, care nu doar îi ajută la teme, ci organizează chiar activități extrașcolare pentru copii. După izbucnirea scandalului, măicuțele de la mănăstire au refuzat să mai cazeze copiii, crezând că cei mici nu vor mai fi bătuți. Cei mici trebuie să străbată și 24 de kilometri dus-întors pe jos pentru a face naveta la școală.

De trei săptămâni, cei 16 copii refuză să mai meargă la școală. În data de 21 octombrie, un băiețel din clasa a II-a a ajuns la spital, după ce a făcut un atac de panică, amplificat de o pneumonie de care suferea copilul.

Totul după ce acesta ar fi fost abuzat de învățătoare și ținut cu orele în clasă. Când ar fi văzut că copilul nu poate să respire, învățătoarea l-ar fi dus pe cel mic la mănăstire și nu ar fi chemat o salvare, cum era normal.

Actele medicale primite la internare confirmă varianta copilului: „Afirmativ, în cursul săptămânii, copilul a prezentat o manifestare critică, constând în tulburări respiratorii (dispnee, ulterior respirații sacadate), cu cianozare, lipsa răspunsului la stimuli externi, în contextul emoțional (la școală), cu durată peste 30 de minute și o manifestare de mai mică amploare cu câteva zile anterior în condiții similare (agresiune verbală din partea învățătoarei)”, se arată în documentele de internare.

Medicii care au evaluat copilul au recomandat și consiliere psihologică. Atât copilul care a ajuns la spital, cât și alți 15 colegi de-ai săi au fost evaluați de un psiholog, care confirmă că cei mici sunt stresați și abuzați. Părinții au făcut sesizare la Inspectoratul Școlar Județean, care promite o anchetă în acest caz.

„La noi au fost săptămâna trecută 6 părinți, au depus o sesizare. Am dispus conform procedurilor o comisie, din care face parte și un psiholog și mergem să vedem care este problema. Noi am mai fost acolo de câteva ori și nu ni s-a mai sesizat așa ceva. Informațiile care au ajuns la noi sunt contradictorii: un copil terorizat a fost spitalizat. Acel copil de fapt avea pneumonie. Cu siguranță e o stare conflictuală între adulți, care încearcă să o ducă în zona școlii”, a declarat Camelia Tabără, șeful Inspectoratului Școlar Județean.

În acest caz a fost sesizată și Direcția pentru Protecția Copilului, care a început, la rândul său, o anchetă. Învățătoarea Albina Pop a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii, chemând chiar jandarmii montani, pentru a-i „potoli” pe reprezentanții mass-media, cu ajutorul unei sesizări cel puțin ciudate: un grup de persoane cu bâte amenință școala. Un echipaj al Jandarmeriei s-a prezentat la fața locului, constatând că nu este vorba despre niciun grup periculos. Incidentele au ajuns și la urechile poliției:

„La data de 3 noiembrie anul acesta, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a fost sesizat de către un grup de părinți din localitatea Piatra Fântânele, cu privire la faptul că un cadru didactic din localitate ar fi abuzat fizic mai mulți copii. În cauză s-a demarat o anchetă penală, iar cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, cu coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița-Năsăud”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Crina Sîrb. 

17605 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro