Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - Ce a rămas în urma furtunii: Sute de apeluri la 112, sute de intervenții, oameni morți și răniți

18/09/2017 16:52:00 Ana ȘTEFĂNEL  
Bilanțul pagubelor făcute de furtuna de aseară nu este încă finalizat, dar avem primele date. VEZI ce spune inspectorul șef al ISU Bistrița, Constantin Florea:

Peste 300 de apeluri au fost preluate aseară în timpul furtunii pe numărul unic de urgență 112. Linii de căi ferate blocate, drumuri județene, naționale și comunale impracticabile, zeci de copaci și stâlpi rupți, acoperișuri smulse de pe clădiri - sunt doar câteva dintre pagubele produse.

De asemenea, 17 persoane au ajuns la spital, iar două au decedat lovite de copaci.

Zeci de localități au fost afectate, inclusiv orașele din județ.

În materialul video regăsiți bilanțul:

Deocamdată, bilanțul nu este finalizat, evaluarea fiind încă în curs.

Bilanț ISU BN ora 13:30:

Situația centralizatoare a urmărilor fenomenelor meteo înregistrate duminică - 17.09.2017,

 pe raza județului Bistrița - Năsăud

 

Situația pagubelor înregistrate/ localități, respectiv drumuri:

- 47 localități afectate (Bistrița, Unirea, Viișoara, Sigmir, Năsăud, Beclean, Sîngeroz-Băi, Cormaia, Livezile, Bistrița-Bârgăului, Colibița, Uriu, Reteag, Telciu, Fiad, Tîrlișua, Molișet, Borleasa, Spermezeu, Nimigea de Jos, Florești, Mogoșeni, Josenii Bîrgăului, Mijlocenii Bîrgăului, Mureșenii Bîrgăului, Prundu Bîrgăului, Susenii Bîrgăului, Rodna, Leșu, Șintereag, Cociu, Cireșoaia, Tiha Bârgăului, Tărpiu, Tăure, Nimigea de Sus, Nepos, Ilișua, Cociu, Perișor, Cușma, Piatra Fântânele, Jelna, Matei, Rusu de Jos, Dumbrăveni). 

- 63 localități cu rețele electrice afectate :

Bistrița –parțial, Unirea –parțial, Dorolea, Cușma, Livezile-parțial, Colibița, Piatra Fântânele, Jelna, Ghinda, Orhei, Ragla, Dumitrița, Budacu de Sus, Dumitra, Cepari, Liviu Rebreanu, Matei, Moruț, Fântânele, Bungard, Sălcuța, Zoreni, Corvinești, Bidiu, Ienciu, Nușeni, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Mălin, Chiochiș, Chiraleș, Țigău, Siniacob, Chintelnic, Șieu Măgheruș, Dumbrăveni, Negrilești, Ciceu Giurgești, Ciceu Hășmaș, Ciceu Cristești, Agrieș, Agrieșel Runc, Piatra, Săsarm, Cociu, Mogoșeni, Chiuza, Mireș, Piatra, Zagra, Suplai, Aluniș, Poienile Zagrei, Rebra, Parva, Coșbuc, Telciu, Telcișor, Fiad, Romuli, Dealu Ștefăniței, Lunca Ilvei, Ilva Mare. 

Pentru remedierea deficiențelor, de mai bine de 15 ore, 21 de echipe de intervenție de la furnizorul de energie electrică și personal tehnic acționează pentru soluționarea situațiilor locale și punctuale. La ora 12:00, aproximativ 30.000 consumatori nu erau alimentați cu energie electrică.

Rafalele de vânt au afectat aproximativ 20 acoperișuri de bloc și circa 50 de acoperișuri de case, pompierii militari, voluntari și membrii comitetelor locale pentru situații de urgență au sprijinit populația afectată, mai ales în zonele în care exista riscul prăbușirii unor elemente de construcții/acoperișuri. Acoperișul Școlii Generale clasele I – IV din localitatea Mogoșeni a fost parțial afectat, elevii urmând cursurile la Școala Generală din localitatea Nimigea, până la repararea acoperișului. Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud au avut 19 intervenții în acest sens, dar și pentru degajarea căilor de comunicație rutieră. Încă din seara zilei de duminică, 17 septembrie, toate drumurile naționale, județene și comunale au fost deblocate/degajate, circulația se desfășoară în condiții normale. 

Circulația feroviară pe secția CF 502, între Vatra Dornei și Ilva Mică a fost reluată în această dimineață, după ce pe timpul nopții a fost oprită din cauza copacilor căzuți pe calea ferată și a firelor de electricitate rupte de vântul puternic. Pe acest tronson se vor folosi locomotive cu tracțiune diesel, fiind impuse restricții de viteză. Trenurile care au tranzitat ruta Dealul Ștefăniței – Salva au fost deblocate încă de aseară, în acest moment circulația feroviară pe acest tronson se desfășoară în condiții normale. 

Acțiunile de intervenție ale tuturor instituțiilor implicate au fost coordonate de președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, domnul prefect Ovidiu Frenț și de către subprefectul județului Bistrița Năsăud, domnul Ciprian Ceclan Oprea, de la nivelul ISU Bistrița – Năsăud. 

 
9627 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro