Cei care doresc să devină agenți de poliție în cadrul IPJ BN și vor să profite de angajările din sursă externă care se vor face în perioada următoare trebuie să știe că au de trecut un examen care va evalua performanța fizică. Mai apoi vor avea de trecut peste un test scris, tip grilă și, când situația va cere, de un interviu pentru departajare.
33 de posturi vacante de agenţi sunt puse la bătaie de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud pentru civili - după cum anunța sâmbătă IPJ BN. Află AICI mai multe.
Astăzi, IPJ BN revine cu un comunicat lămuritor referitor la probele de concurs:
Desfășurarea concursului (probele de concurs):
Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos:
-
Evaluarea performanţei fizice;
-
Test scris, de tip grilă;
-
Interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).
-
Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine utilizându-se baze sportive corespunzătoare.
Data, ora și locul unde se va desfășura proba de evaluare a performanței fizice se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și la avizierul și pe pagina de Internet a unității teritoriale de recrutare, respectiv IPJ Bistriţa Năsăud (adresa https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs).
Probele la evaluarea performanţei fizice sunt, în ordine:
-
flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei;
-
alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii – femei.
Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, conform prevederilor legale în materie, după cum urmează:
- grupa I - până la 30 de ani, inclusiv;
- grupa a II-a - de la 31 de ani până la 35 de ani, inclusiv;
- grupa a III-a - de la 36 de ani până la 40 de ani, inclusiv;
- grupa a IV-a - de la 41 de ani până la 45 de ani, inclusiv;
- grupa a V-a - de la 46 de ani până la 50 de ani, inclusiv;
- grupa a VI-a - peste 51 de ani.
La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.
Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă.
Este declarat „Admis” candidatul care îndeplineşte baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5 şi obţine, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de alergare de viteză şi alergare de rezistenţă.
b) Proba test scris, va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidații și va avea loc la data de 14.05.2016.
Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris.
Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs.
Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „respins”.
Ora și locul unde se va desfășura proba test scris se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și la avizierul și pe pagina de Internet a unității teritoriale de recrutare, respectiv IPJ Bistriţa Năsăud (adresa https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs).
Reguli privind examinarea psihologică
Întrucât examinarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate și vor fi comunicate candidaților prin postare pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră - Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs) precum și la avizierul și pe pagina de Internet a unității teritoriale de recrutare, respectiv IPJ Bistriţa Năsăud (adresa https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), rezultatele la testarea psihologică urmând a fi afişate pe aceleaşi adrese/pagini de internet.
De asemenea, lista finală cu candidații care îndeplinesc toate condițiile pentru a susține proba de evaluare a performanţei fizice va fi comunicată în aceleași modalități.
Se impune verificarea permanentă și atentă a paginii de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, precum și la avizierul și pagina de Internet a IPJ Bistriţa Năsăud, unitatea teritorială de recrutare, https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, întrucât comunicarea informațiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza în aceste modalități.
În perioada concursului, pe paginile de Internet se vor posta informații privind mai multe concursuri, situație în care este necesară verificarea atentă a tuturor anunțurilor postate, astfel încât să se evite omiterea luării la cunoștință de către candidați a unor informații legate de concurs!