Pragul halei de carne din piata agroalimetara Decebal a fost trecut de tot mai multi bistriteni in ultima perioada. Mai sunt cateva zile pana la Craciun, iar tot mai multi bistriteni isi cumpara din timp carne proaspata de porc. Pretul unui kilogram de carcasa de porc este de 10,80 lei.
Ideea primarului, Teodor Ovidiu Cretu, de a redeschide hala de carne din piata agroalimentara Decebal i-a venit in urma cu cativa ani. Atunci a fost vizitat de niste prieteni din strainatate si a constatat ca nu are de unde sa cumpere carne de porc proaspata romaneasca.
Hala de carne din Piata Decebal a fost inchisa in urma cu cativa ani deoarece nu corespundea standardelor europene. Insa, de curand aceasta a fost modernizata si deschisa din nou. Costul total al investitiei s-a ridicat la suma de 20.000 lei.
Deschiderea oficiala a halei de carne a avut loc saptamana trecuta. De atunci bistritenii pot sa-si cumpere carne de porc suta la suta romaneasca care este adusa de la taranii de pe satele din judet.
Dupa ce porcii sunt cumparati sunt dusi la abatorul de pe langa localitatea Odorheiu Bistritei. Aici sunt transati si li se fac toate analizele necesare.
De la deschidere si pana la aceasta ora vanzarile merg bine. Zilnic se vand aproximativ zece carcase de porc, iar pretul unui kilogram se ridica la suma de 10, 80 lei. Se vinde foarte bine carnea de porc.
Porcii sunt cumparati direct de la taranii de pe satele din judet si apoi sunt dusi la abator pentru a fi transati si pentru a li se face analizele.
"Zilnic vindem cam zece carcase de porc. Ceea ce este foarte bine tinand cont ca hala nu este deschisa de foarte mult timp, iar multi dintre bistriteni nu stiu acest lucru" a declarat pentru Bistriteanul.ro, unul dintre vanzatori.
Bistritenii care vor sa aiba carne proaspata de porc pe masa in seara de Craciun pot sa-si cumpere de la hala de carne din Decebal la niste preturi rezonabile.