În ultima ședință a Consiliului Județean președintele CJ, Radu Moldovan, a recunoscut în fața consilierilor că o investiție privată este singura care ar putea salva Castelul Teleki din Comlod. CJ nu are bani pentru salvarea ambelor castele ,cel de la Posmuș și cel de la Comlod, condiții în care încearcă vânzarea sau concesionarea celui din urmă.
În comuna Milaș există unul dintre cele mai frumoase castele din Bistrița-Năsăud, la Comlod. Castelul, unde ani de zile au trăit mai multe familii nobiliare, a ajuns acum o ruină. Încă de acum 10 ani s-a propus scoaterea de pe lista monumentelor istorice a acestui castel și trecerea lui pe lista celor dispărute, chiar dacă zidurile mai stau încă în picioare.
De ani de zile investitorii au dat târcoale acestui castel, însă nici o discuție nu s-a materializat până acum. Toți investitorii au vrut un contract concret, prin care castelul să treacă în concesiune pe o perioadă lungă de timp sau chiar în proprietatea acestora. În cele din urmă, Consiliul Județean a făcut primii pași pentru salvarea acestui castel.
Prin ultima decizie luată de consilierii județeni castelul a fost trecut din proprietatea publică a județului în cea privată și, astfel, acesta ar putea fi concesionat pe o perioadă mai lungă de timp sau chiar vândut unor investitori care vor și pot să îl salveze.
Președintele Consiliul Județean de explicat consilierilor că există o firmă care ar vrea să preia acest castel. "Trecerea din domeniul public în cel privat ne deschide paleta și vom decide în ce formulă - concesionare sau vânzare. Vom vedea care sunt în etapa următoare ofertele, atunci când îl vom scoate public acest obiectiv, care este într-o stare avansată de degradare, pentru a fi concesionat sau cumpărat. În momentul de față firma cu care există discuții nu știe foarte clar ce vrea să facă. Să facă evaluarea și apoi cei doi avocați care reprezintă un fond de investiții se vor întâlni cu colegii mei din Executiv, să vedem ce vor și apoi care este cea mai avantajoasă ofertă pentru Consiliul Județean. Eu, de când sunt la Consiliul Județean, am adus mult patrimoniului acest județ și o să aduc în continuare, dar nu vreau să țin în patrimoniu acest castel pentru că nu avem resursele financiare să putem să reabilităm două obiective de acest fel, și castelul de la Posmuș și cel de la Comlod. Nu avem nici acum și nici perspectiva unor asemenea resurse financiare. Și atunci, decât să o las să ajungă într-o stare totală de degradare, am luat această decizie, împreună cu colegii mei din executiv, să venim cu acest proiect de hotărâre. Apoi, în urma discuției pe care colegii mei o vor avea cu investitorii, putem să venim într-o etapă viitoare și să vă propunem varianta concesionării sau vânzării. Nu știu să vă spun astăzi care va fi cel mai avantajos lucru. Dacă m-aș pune acum de cealaltă parte a baricadei, mă gândesc că dacă aș fi o companie care aș vrea să investesc în așa ceva, aș vrea să îmi asigur și proprietatea. Nici concesionarea nu este o variantă foarte bună și vă spun, ca o părere personală, nu există o discuție pe tema asta, dar o companie ar putea a doua zi după semnarea contractului de concesionare să meargă să ia un credit și apoi să ne trezim cu alte belele... Există argumente pro și contra la ambele variante. Nu avem niciun fel de decizie în momentul de față. De-a lungul timpului au fost cam cinci tipuri de investitori interesați, cei mai serioși sunt ultimii, care au preluat și castelul de la Urmeniș și deja acolo lucrează. Se pare că aici s-ar putea să fie o relație mai serioasă, decât cu alți investitori cu care am discutat, am schimbat documente și nu s-a finalizat, nu s-a concretizat nimic... Ceea ce-mi doresc eu foarte mult este să nu lăsăm să se distrugă acest castel, pentru că de 25 de ani, cel puțin, el se deteriorează și noi nu avem ne resursele necesare să intervenim. Dacă aș avea bani la buget, mâine aș bugeta și aș scoate la licitație lucrările de reabilitare" a spus Radu Moldovan legat de castelul de la Comlod.