Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Validarea mandatelor a nouă primari a fost amânată. AFLĂ de ce:

17/06/2016 13:34:50 Raluca NECHITI  
24 din cei 62 de primari din Bistrița-Năsăud au de săptămâna aceasta mandatele validate. Alți 15 încă așteaptă un termen de judecată pentru validarea candidaturilor, în timp ce nouă primari, care au avut deja primul contact cu magistrații, mai au de așteptat încă o săptămână pentru validarea mandatelor.

Validarea mandatelor de primari merge greu. Până acum mai puțin de jumătate dintre noii edili au fost validați de instanță. Este vorba despre 24 de primari din Năsăud, Beclean, Budești, Căianu Mic, Ciceu Giurgești, Ciceu Mihăiești, Chiuza, Ilva Mică, Leșu, Maieru, Măgura Ilvei, Nimigea, Parva, Petru Rareș, Poiana Ilvei, Rebra, Rodna, Romuli, Salva, Sâmihaiu de Câmpie, Șieu Odorhei, Uriu și Zagra.

Alți 14 primari au primit termene de validare începând de astăzi și până pe 24 iunie, cu o zi înainte de expirarea termenului pentru validarea mandatelor, termen prevăzut de legea electorală.

În alte 15 cazuri nu a fost stabilit deocamdată de judecătoriile din Bistrița-Năsăud primul termen pentru validarea mandatelor edililor.

În alte nouă cazuri magistrații au amânat validarea mandatelor primarilor din Sîngeorz-Băi, Coșbuc, Dumitra, Feldru, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Rebrișoara, Runcu Salvei și Telciu pentru că dosarele depuse de birourile electorale în instanță, prin care se solicita validarea mandatelor de primari, nu erau complete.

În patru cazuri, respectiv în cazul noului primar din Coșbuc, Ioan Pavelea, a lui Grigore Țiolan din Feldru, al lui Alexandru Anca din Ilva Mare și a lui Flaviu Lupșan din Lunca Ilvei instanța a amânat validarea mandatelor pentru că rapoartele de venituri și cheltuieli aferente alegerilor locale din 5 iunie nu au ajuns în timp util la Autoritatea Electorală Permanentă care să dea ok-ul pentru validare. Conform modificărilor aduse la Legea 334 din 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aleșii sunt obligați, până în momentul validării, să depună rapoartele de cheltuieli aferente campaniei electorale.

Conform legii, partidele sunt obligate ca în termen de 15 zile de la data desfășurării alegerilor să depună la autoritatea electorală permanentă rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale precum și cuantumul datoriilor înregistrate ca urmare a campaniei electorale.

În plus, legea spune că în cazul candidaților declarați aleși, nu se pot valida mandatele dacă raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale pentru fiecare partid politic sau candidat independent nu a fost depus în condițiile legii.

În aceste condiții, cei patru primari, pentru care magistrații au amânat cauzele, vor fi validați abia peste o săptămână, termenul stabilit de instanță în aceste situații fiind 24 iunie.

Judecătoria Năsăud a cerut și o serie de înscrisuri de la Biroul Electoral de circumscripție Sîngeorz-Băi pentru validarea mandatului lui Traian Ogâgău și o serie de adrese birourilor electorale din Dumitra, Rebrișoara, Runcu Salvei, și Telciu pentru a putea valida mandatele primarilor din aceste localități.

4663 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro