Spitalul din Teaca a fost desfiintat de catre Ministerul Sanatatii si este in proiect sa devina Camin de Batrani. Pentru a opri acest lucru, USL BN cere Consiliului Judetean sa ia in considerarea posibilitatea preluarii spitalului si a repunerii lui in functiune.
Din cauza numarului redus de bolnavi internati la Spitalul Teaca, Ministerul Sanatatii a hotarat sa-l desfiinteze si sa-l transforme in Centru de ingrijire pentru persoane varstnice.
Aceasta decizia a adus nemultumiri in randul consatenilor si a autoritatilor locale Teaca, motiv pentru care acestia cauta diferite modalitati de a salva spitalul si a impiedica transformarea lui Centru de Batrani.
Uniunea Social Liberala Bistrita-Nasaud s-a aplecat asupra acestei probleme si a gasit o solutie: spitalul sa fie preluat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.
"Consilierii judeteni ai Uniunii Social Liberale au decis sa promoveze un proiect de hotarare, supus votului Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud in cel mai scurt timp, prin care Spitalul din Teaca, recent desfiintat de catre Ministerul Sanatatii, sa fie preluat de catre autoritatea judeteana" explica consilierii USL intr-un comunicat.
Mai mult, aceasta idee de salvare a spitalului din Teaca le-a venit membrilor USL dupa ce au vazut ca alte consilii judetene, ca cel din Alba si Cluj au preluat spitale desfiintate de Ministerul Sanatatii, le-au reabilitat si repus in folosinta ca si unitati medicale.
Autoritatile locale din Teaca sunt de acord cu propunerea facuta de USL BN si sunt deschisi la orice varianta, atat timp cat Spitalul din Teaca va fi salvat.
"Consideram ca dreptul la sanatate si asistenta medicala a miilor de locuitori din zona de campie pe care spitalul din Teaca ii deservea este mai important decat orgoliile politice si, pe aceasta cale, cerem executivului Consiliului Judetean, in frunte cu presedintele Liviu Rusu, sa studieze si sa accepte aceasta posibilitate legala prin care oamenii din zona sa beneficieze in continuare de serviciile spitalului" isi intaresc propunerea facuta, consilierii judeteni ai USL BN.
In urma deciziei Ministerului Sanatatii si spitalul din Mociu, judetul Cluj a fost desfiintat. Gandindu-se la cele sase comune din jurul localitatii Mociu care au ramas fara spital, presedintele CJ Cluj a inaintat o cerere Ministerului Sanatatii prin care s-a aratat interesat de preluarea spitalului.
"Am decis si am comunicat catre minister acceptul de a prelua spitalul la Consiliul Judetean, urmand sa fie folosit ca sectie externa a Spitalului de Recuperare. In opinia noastra este important ca cele sase comune din zona Mociu sa aiba in continuare acest spital", a declarat in cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ Cluj, Alin Tise. Mergand pe acelasi model, membrii USL spera ca si presedintele CJ BN, Liviu Rusu sa fie deschis la nevoile locuitorilor din comuna Teaca si din imprejurimi care au ramas fara spital.