Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Urmează alte investiții în Wonderland, la pârtia de ski!

07/03/2018 13:34:15 Ana ȘTEFĂNEL  
Primarul Ovidiu Crețu a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre următoarele investiții care se vor face în complexul Wonderland, la pârtia de ski. Investițiile vizează atât sezonul de iarnă, cât și pe cel de vară.

Ovidiu Crețu a vorbit despre lucrurile care trebuie să fie îmbunătăție la pârtia din Wonderland, astfel încât bistrițenii să poată profita o mai mare parte din sezon de aceasta. De asemenea, administrația s-a gândit și la o variantă pentru ca bistrițenii să utilizeze complexul Wonderland pe timp de vară.

„Pentru iarnă ar trebui să dotăm cu patru lănci în zonele sensibile și trei tunuri de zăpadă. Ar trebui să îmbunătățim sistemul de pompare de la râu, eventual cu o nouă pompă, o nouă conductă de la râu la lac, îmbunătățirea sistemului de pompare de la bazin, înierbare pârtie și un ski-lift. Pentru ski-lift avem prevăzut în buget 300.000 de lei, pentru înierbare avem, de asemenea, prevăzută finanțarea. Pentru celelalte, îmbunătățirea sistemului de zăpadă artificială, avem prevăzut 80.000 lei pentru studiul de fezabilitate, urmând ca studiul respectiv să ne dea valorile pentru toate celelalte. 

Pentru vară, avem prevăzut alpin-coasterul cu bugetare de 2,4 milioane lei, parc aventură și panouri - bugetate cu 118.000 lei”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Dacă municipalitatea lua în calcul în trecut posibilitatea amenăjării unei grădini botanice în Wonderland, această variantă a picat în favoarea unui parc dendrologic, pentru care, spune primarul, se va depune un proiect și se va solicita finanțare europeană.

Pârtia Cocoș are 1.350 m lungime, iar altitudinea maximă este de 683 m. Telescaunul are o lungime de 1.180 m și poate atinge viteza maximă de 2,6 m/s. Primarul a explicat că a fost folosit în majoritatea timpului la viteza de 1,6 - 1,8 m/s, iar când a fost mai descărcat s-a ajuns până la 2,4 m/s. 

De asemenea, pârtia este dotată cu instalație pentru zăpadă artificială cu sistem de pompare la râu, lac de 5.000 m³, sistem de pompare de la lac la hidranți (19 hidranți) și patru tunuri de zăpadă, instalație de iluminat cu patru stâlpi a câte două corpuri și șase stâlpi pe varianta nouă, bileterie, ratrac, 12 camere video, ratrac și ATV-uri.

Conform primarului, costurile la nivel de pârtie omologată au fost de 4.410.000 euro, din care suma pentru telescaun a fost de 2.050.000 euro - prețuri fără TVA.

3066 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro