Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  56 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un șofer beat care făcea drifturi a accidentat grav o fată de 16 ani de Revelion

05/01/2018 16:00:03 Ana ȘTEFĂNEL  
Noaptea dintre ani a venit cu un mare necaz pentru familia Nica din Dumitrița. După ce au mâncat împreună cele 12 boabe de struguri și tradiționalul pește, părinții au primit o veste cumplită: fata lor zăcea într-o baltă de sânge după ce un șofer beat care avea chef de adrenalină a accidentat-o grav.
Mihai Nica este un bărbat disperat. Nedormit de trei nopți, stă la căpătâiul copilului său - o fată de 16 ani care a fost grav rănită în noaptea dintre ani. Ioana Nica a primit permisiunea părinților de a-și petrece Revelionul la câteva case depărtare de locuința lor din comuna Dumitrița.
 
Înainte de trecerea în 2018, Ioana s-a întors acasă pentru a fi alături de părinți și de mezinul familiei. „A venit și am mâncat cele 12 bobițe de struguri, pește și am închinat cu șampanie de copii. Pe la 00:20 am lăsat-o să meargă înapoi. I-am spus să fie cuminte, nu m-a dezamăgit niciodată”, a povestit Mihai Nica, tatăl Ioanei, pentru Bistrițeanul.ro.
 
Necazul s-a abătut peste familia din Dumitrița în primele ore din 2018. În jurul orei 1:30, un prieten de-al Ioanei a sunat de pe numărul acesteia pe mama sa și i-a spus să iasă de urgență din casă pentru că Ioana a fost lovită de o mașină.
Șoferul a părăsit locul accidentului și, conform martorilor, a și mutat mașina câțiva metri. Tatăl Ioanei spune că cei care au văzut totul susțin că cel care se afla la volan făcea drifturi și urla de la geamul mașinii. 
 
În noaptea de 31 decembrie 2017/01 ianuarie a.c., un tânăr de 22 ani din Dumitrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a efectuat manevra de mers înapoi pe partea carosabilă și a surprins, respectiv accidentat o minoră de 16 ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.

 

În urma accidentului a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, este comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, legat de accident.

 

La volan se afla Alexandru Colța, un tânăr care băuse alături de alți prieteni înainte de a urca la volan. Cu el în mașină se aflau alți doi tineri, despre care martorii spun că erau într-o stare și mai avansată de ebrietate. 

 

„Când am ajuns eu acolo, Ioana zăcea într-o baltă de sânge și gemea de durere. Până a venit poliția, șoferul a fugit. A venit poliția din Satu Nou, iar eu le-am cerut să îi facă repede alcooltestul, pentru că era trecut mai bine de o oră de la accident. Au spus că nu au etilotest. Cum se poate așa ceva?, mai spune tatăl. 

 

Despre Alexandru Colța, șoferul autoturismului, au apărut zvonuri că ar fi fiu de polițist. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud infirmă această informație.

 

Starea Ioanei Nica, fata de 16 ani, este gravă - conform celor spuse de tatăl său. Are nouă copci la cap, iar medicii speră să nu fie nevoie de operație. În urma impactului, fata a fost proiectată câțiva metri în aer și aruncată pe asfalt, moment în care s-a lovit puternic la cap și i s-a format un cheag de sânge pe creier.

 

Mihai Nica este alături de Ioana la o clinică din Cluj-Napoca și speră ca aceasta să se facă bine. Medicii spun însă că ar putea rămâne cu sechele, iar deocamdată o sedează pentru a nu îndura durerile. Mama ei se află acasă, cu copilul mai mic, și spune că l-a văzut pe Alexandru Colța la volanul mașinii zilele acestea. Conform legislației în vigoare, permisul i-a fost reținut pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Cea mai mare dorință a familiei este ca Ioana să se facă bine, iar vinovatul să fie tras la răspundere.

 
 
9440 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro