Bistriţenii nu s-au înghesuit deocamdată să participe la atelierul internaţional Aristoteles Workshop, afirmă organizatorii. Dar încă nu este totul pierdut! Până în 30 iunie aveţi încă şanse să vă lansaţi în cariera cinematografică şi, dacă realizaţi cel mai grozav scurtmetraj documentar, puteţi să vă alegeţi şi cu 2000 de euro!
Echipa care va realiza cel mai bun scurtmetraj documentar la cea de a-7a ediţie a atelierului internaţional Aristoteles Workshop va primi un premiu în valoare de 2000 de euro, acordat de Institutul Cultural Român, care susţine acest atelier pentru al cincilea an consecutiv.
“Este unul dintre puţinele locuri, dacă nu singurul, în care ai toată libertatea să te exprimi” afirmă Rafi Pitts, unul dintre trainerii care lucrează de la începuturi cu Aristoteles Workshop.
”Ce e foarte important pentru mine este ca studenţii să înţeleagă că, pentru a fi un bun regizor, sau un bun operator sau editor, este nu să repeţi ce-ai văzut deja, ci să te ghidezi după cine eşti şi ce sau cum simţi.”
Termenul limită pentru trimiterea dosarelor de înscriere este 30 iunie 2012 iar condiţiile pe care organizatorii atelierului le solicită participanţilor sunt să aibă ceva experienţă anterioară în regie, imagine sau montaj de film/televiziune şi să vorbească bine limba engleză.
În schimb, cei care se încumetă să se ia la trântă cu specialilştii de la Aristoteles Workshop, vor avea şansa de a petrece cinci săptămâni într-o staţiune de munte alături de realizatori de film din toată Europa, vor face parte dintr-una din cele 4 echipe a câte 3 oameni, ca regizor, director de imagine sau editor montaj, vor avea acces la echipamentul necesar de producţie şi post-producţie şi, dincolo de premiul de 2000 de euro pus în joc, vor participa cu documentarul realizat în festivalurile internaţionale de gen.
Aristoteles Workshop este un atelier de training şi dezvoltare dedicat creşterii unei noi generaţii de realizatori de film documentar creativ în Europa Centrală şi de Est. Documentarele produse în cadrul AW au câştigat premii la cele mai importante festivaluri de film, printre care Cannes, Locarno sau Leipzig. Mai multe detalii, pe http://aworkshop.org.