Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un politist agresiv se judeca cu conducerea politiei

27/03/2011 09:39:21 Andreea LEDER  
Dorin R., un angajat al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, se judeca cu conducerea inspectoratului de mai bine de un an. Motivul? Anul trecut a fost sanctionat disciplinar de catre sefi, 10 la suta din salar pe o luna, dupa ce l-a impins violent pe unul dintre colegi si i-a mai aplicat si o lovitura in zona cefei.

In dimineata zilei de 8 octombrie, anul 2009, un incident mai putin neobisnuit a avut loc in sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in camera punctului de control Acces si Relatii Publice (camera aflata la intrare in sediul si despartita prin geam de sticla de zona de asteptare de la intrarea institutiei).

Dupa spusele martorilor, care erau atat localnici care asteptau sa-si rezolve unele probleme la inspectorat, cat si angajati ai IPJ-ului, politistul Dorin R. i-a cerut pe un ton rastit agentului de politie Emil B., care se afla in Punctul de Control Acces si Relatii Publice, sa-i predea munitia armei din dotare. Politistul i-a mai cerut colegului sau sa iasa din incapere si l-a impins violent in afara camerei.

In raportul de cercetare s-a mai aratat ca Dorin R., i-a aplicat agentului Emil B. lovituri cu palma in zona cefei si ca toate acestea au fost surprinse de martorii care se aflau la fata locului.

In luna ianuarie a anului trecut, ancheta interna s-a incheiat, iar seful inspectoratului a decis ca politistul Dorin R. sa fie sanctionat cu diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 10% pe o perioada de o luna.

Cateva zile mai tarziu, politistul a formulat o contestatie adresata Inspectoratului General al Politiei Romane.

Conform purtatorului de cuvant al Tribunalului Bistrita-Nasaud, Dana Ceuca “prin dispozitia Inspectorului General al Politiei Romane, contestatia formulata de reclamant a fost respinsa. S-a retinut ca au fost respectate dispozitiile legale privind procedura cercetarii prealabile si ca sanctiunea a fost aplicata temeinic in baza probelor”.

Politistul Dorin R., fiind nemultumit atat de sanctiunea primita de la seful IPJ, cat si de raspunsul dat de IGPR, prin care i se dadea dreptate conducerii inspectoratului, a actionat in instanta.

Astfel ca “in data de 23.02.2010 pe rolul Tribunalului Bistrita-Nasaud a fost inregistrat un dosar avand ca si obiect “ anulare act administrativ”, actiune intentata de reclamantul Dorin R. in contradictoriu cu Inspectoratul de Politie al Judetului Bistrita-Nasaud. Reclamantul, Dorin R. a solicitat anularea Deciziei nr. 2 din 05.01.2010 a sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Bistrita-Nasaud ca netemeinica si nelegala, iar sanctiunea „diminuarea drepturilor salariale cu 10% timp de o luna sa fie inlocuita cu sanctiunea „mustrare scrisa”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, purtatorul de cuvant a Tribunalului Bistrita-Nasaud, Dana Ceuca.

Dorin R. indeplineste functia de ofiter specialist I si ofiter formator al politistilor din mediul rural in cadrul Serviciului de Ordine Publica din IPJ BN, avand gradul profesional de comisar-sef de politie.

Judecatorii Tribunalului Bistrita-Nasaud nu au anulat dispozitia contestata de catre politistul lui Dorin R., insa magistratii au decis ca "avand in vedere faptul ca reclamantul se afla la prima abatere, instanta a admis inlocuirea sanctiunii aplicate cu sanctiunea avertisment si, in consecinta, a dispus restituirea sumei retinute din salariu in luna februarie 2010”, a mai declarat pentru Bistriteanul.ro, Dana Ceuca.

Dosarul este inaintat momentan Curtii de Apel Cluj, deoarece atat politistul, cat si conducerea IPJ-ului, la sfarsitul lunii trecute, au declarat recurs impotriva sentintei pronuntate.

Urmatorul termen de judecata va avea loc in data de 9 septembrie.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro