Dacă CJ caută încă să cumpere teren la Colibiţa, un om de afaceri bistriţean a depus deja proiectul şi aşteaptă avizul de mediu pentru un camping format din 8 cabane.
Cu o investiţie de 1 milion de lei Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud caută încă teren pentru a amenaja un camping. Terenul trebuie să aibă acces la lac şi să fie pe partea stângă a lacului Colibiţa.
Între timp, un om de afaceri bistriţean, a depus deja proiectul pe fonduri europene la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Campingul pe care vrea să îl facă are în plan 8 cabane, o parcare de 95, 75 metri pătraţi, alimentare cu apă şi încălzire cu aeroterme.
Dacă acesta va primi aviz favorabil, campingul, care deocamdată este doar pe hârtii, ar putea atrage sute de turişti, pe lângă cei care sunt deja fideli vacanţelor la munte în Colibiţa.
“Proiectul a parcurs etapa de evaluare iniţială, din analiza listei de control pentru etapa de încadrare, finalizată în şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică, nu rezultă un impact semnificativ asupra mediului al proiectului propus. Anunţul public de solicitare a actului de reglementare a fost mediatizat prin: afişare la sediul Primăriei comunei Bistrița Bîrgăului, publicare în presa locală, afişare pe site-ul şi la sediul A.P.M. Bistriţa-Năsăud. Nu s-au înregistrat observații/contestaţii din partea publicului interesat” - asta reiese din informaţiile publice de pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud.
Propusă pentru a deveni staţiune turistică, Colibiţa este punctul de atracţie turistică maximă din judeţul nostru, iar cei care au cabane şi restaurante în zonă fac anual miliarde de lei din turism atât în sezonul estival, cât şi iarna.