Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  215 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



"Un mediu curat, o viaţă mai bună", la Şcoala Gimnazială Dumitriţa

28/04/2013 11:42:15  
A devenit o tradiţie ca în fiecare an, la Şcoala Dumitriţa, să se desfăşoare activităţi ecologice cuprinse în Proiectul de Parteneriat Educaţional din perioada 15 Martie - 15 Aprilie cu ocazia LUNII PĂDURII, în cadrul căruia, atât elevii noştri, cât şi cadrele didactice învaţă să fie voluntari pentru că voluntariatul eco începe în şcoală.

Proiectul educaţional atrage atenţia asupra rolului şcolii în formarea deprinderilor şi obişnuinţelor de educaţie pentru protecţia mediului şi sugerează necesitatea permanentizării “voluntariatului” în şcoala românească. „Luna Pădurii” este unul dintre cele mai importante evenimente ecologice din cursul anului, care are drept scop sensibilizarea publicului larg şi a autorităţilor cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ocolul Silvic Dealu Negru reprezentat prin Şef de Ocol Silvic – Inginer Pintea Ilie Dănuţ şi Primăria Comunei Dumitriţa reprezentată de Primar, Ing. Moga Vasile Ioan şi are drept scop desfăşurarea unor activităţi comune între şcoală şi instituţiile partenere, în vederea formării şi dezvoltării unei conduite de apropiere a elevilor de mediul înconjurãtor, pentru dezvoltarea activitãţilor conştiente şi responsabile, care au drept scop îmbunãtãţirea calitãţii mediului.

Implementarea acestor activităţi, cu participarea voluntară a elevilor, va avea un impact pozitiv asupra atitudinii lor faţă de mediul înconjurător, cu efecte benefice în mediul educaţional şi în comunitatea locală. Anul acesta proiectul s-a derulat sub motto-ul: "Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!" - dacă dorim ca speranţele noastre de a construi o lume mai bună şi mai sigură să nu devină doar o iluzie, avem nevoie, mai mult ca niciodată, de implicarea voluntarilor. În acest spirit, 100 de milioane de europeni îsi dedică timpul şi experienţa pentru a-i ajuta pe cei care se află în dificultate, contribuind la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc.

Aşadar, în ziua de 27 Aprilie 2013 elevii claselor IV-VIII coordonaţi de cadrele didactice: Profesor Mureşan Mihaela – clasa a VIII-a, Profesor Popovici Lucica Mariana – clasa a VII-a şi îndrumaţi fiind de Inginer Feldrihan Radu şi Pădurar Suci Iustin au plantat 300 de puieţi de stejar roşu, frasin şi paltin la hidrocentrala nou construită pe Valea Budacului, iar elevii clasei a VI-a – coordonator Profesor Drenţa Ionela, elevii clasei a V-a – coordonator Profesor Vlad Ana şi elevii clasei a IV-a - coordonator Profesor Învăţământ Primar Scridon Corneluţa au ecologizat ariile protejate de la Râpa Mare, Râpa Verde, Piatra Corbului adunând peste 200 de saci cu reziduuri.

Ne-am convins şi de această dată că prin astfel de activităţi elevii învaţă să respecte natura, să iubească pădurea şi vietăţile ei, să ofere puţin din timpul lor, să-şi transforme deprinderile pe care şi le-au format în conduită ecologică. La finalul proiectului educaţional toţi participanţii au fost mulţumiţi de îndeplinirea misiunii de voluntar cu succes.

VĂ INVITĂM PE TOŢI SĂ VENIŢI ÎN MAREA FAMILIE A VOLUNTARILOR ACTIVI PENTRU A AVEA UN MEDIU CURAT ŞI O VIAŢĂ MAI BUNĂ!

Director - Profesor Popovici Lucica Mariana

3671 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro