Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un constănţean protestează în faţa Primăriei Bistriţa în memoria soţiei bistriţence

31/05/2016 10:21:02 Ana ȘTEFĂNEL  
Ovidiu Petre vine de ceva timp încoace în mod repetat din Constanţa şi, însoţit de pancartele scrise cu mâna lui, protestează în faţa Primăriei Bistriţa pentru că, după spusele sale, a primit un teren care „nu poate fi utilizat de nicio persoană fizică”.

După ce soţia sa a murit în anul 2009, constănţeanul Ovidiu Petre a dorit să îi cinstească memoria şi să încerce să rezolve o problemă veche cu un teren pe care răposata l-a primit prin donaţie în anul 2001 de la tatăl său şi care, se pare, „nu poate fi folosit de nicio persoană fizică”.

Mărul discordiei îl reprezintă un teren din apropierea pasarelei din Viişoara, teren care, din schiţele pe care le-a arătat Petre Ovidiu reporterilor Bistriţeanul.ro, are o formă triunghiulară. Acest teren este de fapt o fâşie îngustă şi lungă de pământ care nu poate fi folosită nici pentru agricultură, nici pentru realizarea unei construcţii.

Tatăl soţiei lui Petre Ovidiu a făcut un act de donaţie în anul 2001 prin care îi dădea fiicei o suprafaţă de 1100 mp. Pentru acest teren tatăl nu avea titlu de proprietate, ci doar o adeverinţă primită în 1991. Aşadar, tatăl a vândut în anul 1994 o parte din acest teren pentru care nu avea patrimoniu, lucru care era permis în acea perioadă, dar care a fost interzis ulterior. Astfel, soţia lui Petre Ovidiu a rămas cu o parcelă de pământ în formă de triunghi, „care nu-i bun la nimic”, după cum spune protestatarul.

Petre Ovidiu a depus o plângere penală, după zece ani de procese, împotriva judecătoarelor care s-au ocupat de caz, pentru că, în opinia lui, acestea au dat două hotărâri care se bat cap în cap şi le acuză de „abuz în serviciu în dauna intereselor persoanei”. Acuză şi Cartea Funciară pentru că i s-a repartizat un teren care, de fapt, e în domeniul public, mai exact aparţine de CFR. În acelaşi context, Petre Ovidiu spune şi că Primăria Bistriţa are „o culpă majoră”, pentru că, în urma intabulării făcute după vânzarea din 1994, primăria trebuia să ţină cont de faptul că acel pământ nu mai poate fi utilizat şi să îi dea în altă parte o parcelă.

Problema este că, în urma hotărârilor judecătoreşti, una dintre soluţii ar fi ca Petre Ovidiu, în calitate de soţ supravieţuitor, să fie despăgubit cu alt teren cu valoare aproximativ egală cu valoarea celui din zona pasarelei din Viişoara. După spusele sale, terenul are valoarea aproape 0, ţinând cont de faptul că nu poate fi utilizat în niciun fel.

Constănţeanul s-a întâlnit inclusiv cu primarul Ovidiu Creţu: „I-am scris o scrisoare primarului în care îi propun să facă schimb şi să planteze el pe acea fâşie cu baza de zece metri şi lungime de 180 metri. E o propunere de bun-simţ. Ne-am întâlnit şi a citit ambele pancarte, a tăcut ca peştele”, a declarat protestatarul pentru Bistriţeanul.ro

Petre Ovidiu vine periodic în Bistriţa pentru a protesta şi în scrisoarea pe care i-a scris-o primarului spune că va recurge chiar şi la greva foamei dacă nu se vor lua măsuri. „În cazul în care nu veţi da curs propunerii noastre legitime şi de bun simţ, ne veţi determina să declanşăm un protest public (greva foamei), în faţa Primăriei Bistriţa, până la soluţionarea normală a tragediei noastre care durează de peste 15 ani, în principal, din vina administraţiei locale Bistriţa”.

 

3475 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro