Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  100 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un bistriţean ţine balanţa Justiţiei!

30/05/2012 11:58:20 Felicia SZUCS  
Are 38 de ani. Acum 4 ani și jumătate a plecat din Bistrița, unde a împărțit dreptatea din postura de judecător la Tribunalul Bistrița, pentru a ocupa un post de șef al Direcției Contencios din Ministerul Justiției, iar cum a ajuns în vârf. Este vorba despre Ovidiu Puțura, recent numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Propunerea pentru a ocupa funcția actuală i-a venit lui Ovidiu Puțura din partea PNL, întrucât miniștri și secretarii de stat sunt numiți la propunerea partidelor. Nu este însă membru de partid și nici nu a fost niciodata membru vreunui partid, pentru că bistrițeanul este magistrat de carieră. Cu atât mai mult, el nici măcar drepturile electorale nu le are ca altă lume: poate vota, dar nu are voie să candideze, să fie ales sau să-și exprime public preferințele politice.

Ovidiu Puțura spune că, la acest moment, în Ministerul Justiției, cu excepția ministrului, nimeni nu are culoare politică, iar despre ceilalți doi colegi ai săi secretari de stat spune că și ei vin la conducerea instituției ca specialiști, tehnocrați, fiind unul magistrat, iar celălalt din zona personalului asimilat magistraților. Proaspătul secretar de stat spune că numirea sa o consideră ca fiind o consecință firească a muncii sale din cadrul ministerului, declarând ”pe proprie răspundere” că nu este nici prieten, nici fost coleg, nici rudă cu actualul său șef.

Secretarul de stat Ovidiu Puțura, spune, despre veșnicele speculații publice privind imixtiunea politicului în actul de justiție, că, cel puțin în instituția în fruntea căreia a ajuns, nu a existat, în cei 4 ani și jumătate de când este el acolo, nici o urmă de presiune. Bistrițeanul de la Justiție susține că nici în timpul guvernărilor anterioare, iar acum a lui Victor Ponta, premierii în funcție, miniștri sau politicienii de rang înalt nu au încercat sub nici o formă să influențeze în vreun fel sau altul munca oamenilor din instituția care administreaza dreptatea în România sau drumul vreunui dosar important.

Bistrițeanul de la Justiție și-a fixat, pentru mandatul său ca secretar de stat, câteva priorități, despre care spune că îi este imposibil să le ierarhizeze. Tot ce vrea să facă este important, mai ales că își dorește să umble la cauzele problemelor nu doar la rezolvarea lor pe moment.

Judecătorul Ovidiu Puțura își dorește ca ministerul său să treacă cu bine hopul raportului de țară pe justiție, din iulie, dar până la acel moment vrea să repună pe tapet problema restituirii proprietăților, proces actualmente stopat, prin regândirea legislației în domeniu, pentru a găsi un sistem corect de reparație dar în același timp un sistem funcțional și conform CEDO. Un alt punct important pe lista de lucru a lui Ovidiu Puțura este cel care vizează modul de implementare a noului Cod de Procedură Civilă, pentru a evita, pe cât posibil... inevitabilul: o muncă sisifică pentru toți oamenii din sistemul de Justiție, mai ales a magistraților care vor fi nevoiți să lucreze în paralel pe două tipuri de proceduri.

Întrucât știe exact ce se întâmplă în instituțiile subordonate ministerului, dar și în alte instituții cu care a colaborat în ultimii ani, ca judecător de Tribunal, Ovidiu Puțura vrea să-și ajute colegii prin aplicarea unor măsuri de reducere a volumului imens de muncă a acestora. De aceea, bistrițeanul spune că va susține cu tărie soluții pentru a elimina cauzele ce pot fi soluționate fără a se mai ajunge în sala pașilor pierduți, atât prin modificari legislative sau administrative, cât și prin soluții alternative, cum este de exemplu instituția medierii.

Un alt punct important pentru Ovidiu Puțura este cel privind executarea hotărârilor judecătorești, care actualmente creează mari nemulțumiri celor implicați direct și, mai grav, se transformă în cauză de procese nenumărate. De asemenea, ca răspuns la nenumăratele solicitări venite din partea mediului de afaceri, secretarul de stat din Ministerul Justiției și-a propus să readucă pe tapet legislația comercială inclusiv cea privind insolvența, pentru a elimina orice posibilitate a unor investitori abili de a fugi de răspundere în fața creditorilor, fie instituției de stat sau private, aceștia văzându-se în imposibilitatea de a-și recupera propriii bani. Crede că trebuie protejați cei ajunsi în situații juridice dificile, dar nu vrea să-i uite nici pe creditori care, la rândul lor, trebuie sprijiniți și nu atrași și ei în probleme.

Priorități pentru Ovidiu Puțura în fruntea Ministerului Justiției vor fi tot timpul, pentru că, așa cum el însuși spune, munca nu se termină niciodată. Important este, după cum precizează secretarul de stat, să știi să pui ordine în lucruri, să-ți stabilești foarte clar lista de obiective și să înveți să urmezi cursul instituțional pentru atingerea acestora. Lucru pe care el îl impune până și prietenilor sau rudelor sale, pentru că în profesie nu merge cu rezolvarea problemelor ocolind sau sărind etapele firești.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro