Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  71 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Un bistrițean acuză Consiliul Local că încalcă Constituția României cu noua taxă de salubritate

28/09/2016 12:42:13 Raluca NECHITI  
Bărbatul este hotărât să se judece cu consilierii municipali pe care îi acuză, după adoptarea proiectului de hotărâre privind introducerea taxei de salubritate, de încălcarea Constituției României, taxa fiind una discriminatorie. El susține că membrii CL nu respectă nici articolul care prevede că „nimeni nu este mai presus de lege”.

Obișnuit să se opună administrației locale, Crăciun Silivan, un bistrițean domiciliat pe Aleea Sălciilor, le atrage atenția consilierilor municipali că hotărârile privind instituirea taxei speciale de salubritate sunt ilegale și a întocmit o plângere prealabilă, înainte de a-i acționa în instanță.

„Actul normativ formulat și adoptat, în opinia mea, prezintă mai multe nereguli, încălcări ale legilor la care face trimitere, încălcarea prevederii articolului 16 din Constituția României – (1) Cetățenii sunt egali în fața legilor și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări și (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Instituirea taxei de salubrizare doar pentru persoanele fizice consider că este discriminare, producători de deșeuri sunt și persoanele juridice, agenți economici și instituțiile publice. Introducerea acestei taxe este în dezacord cu prevederile contractului adoptat prin hotărârea Consiliului Local 149 din 2016”, consideră bistrițeanul care enumeră în plângere și alte prevederi legale pe care taxa de salubritate instituită le-ar încălca.

Printre acestea se află și prevederea din Codului Fiscal conform căreia pentru funcționarea serviciilor publice pentru care se propun taxe, trebuie obținerea acordului persoanelor fizice și juridice beneficiare ale serviciilor respective.

În plus, Crăciun Silivan, arată că în formula adoptată de consilieri, taxa respectivă nu aduce venit la bugetul local, „în aceste condiții pentru funcționarii Primăriei devine o muncă patriotică în folosul operatorului de salubrizare, o companie privată”.

„O altă neregulă este obligarea cetățeanului de a depune o declarație. Pentru instituirea taxelor speciale nu există nicio prevedere în Codul Fiscal cu această obligație în sarcina cetățeanului și cu repercusiuni pentru nedepunere”, mai spune acesta.

Bărbatul avertizează totodată că instituirea acestei taxe „este periculoasă și prin faptul că ea poate fi probă în instanță în avantajul fostului operator Vitalia, într-o acțiune previzibilă în instanță. Procesul câștigat va obliga și Primăria Bistrița la plata pierderilor acestei companii. Oare cine le va suporta?!”, se întreabă bistrițeanul care le solicită aleșilor de la municipiu revocarea acestei taxe și introducerea ei în conformitate cu prevederile Codului Fiscal...

Atent la detalii, lui Crăciun Silivan nu i-a scăpat nici faptul că votul pe această temă nu a fost unul legal, „proiectul de hotărâre sau propunerile respinse de consiliu nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședințe”, arată acesta în adresă spunând despre consilieri că au încălcat prevederile regulamentului de funcționare al Consiliului Local și că nu există temei legal pentru reluarea votului indiferent de motive așa cum s-a procedat în adoptarea acestei hotărâri de Consiliu Local și așa cum reiese și din conținutul ședinței din 1 septembrie 2016”.

În finalul adresei transmise consilierilor locali, Crăciun Silivan le spune despre contractul cu noul operator de salubritate că acesta conține numeroase nereguli care nu pot fi acceptate, iar conținutul contractului formulat de ADI Deșeuri ar trebui dezbătut public și ulterior votat de Consiliul Local Bistrița, cetățeanul fiind pus în imposibilitatea de a putea ataca acest contract al asociației, caracterul public fiind îndepărtat. Contractul este păgubos și din prisma reprezentării locuitorilor în ADI Deșeuri, motiv pentru care se impune o serioasă analiză”.

 

3860 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro