Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Turiştii au ocolit în această iarnă judeţul nostru

02/03/2014 14:41:14 Raluca NECHITI  
Ultimele statistici legate de numărul turiştilor care au ales să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în judeţul nostru nu sunt deloc încurajatoare pentru turismul bistriţean. Puţin peste 3700 de turişti au preferat un sejur în luna decembrie în judeţul nostru, numărul fiind cu aproape 900 mai mic faţă de luna noiembrie.

Lipsa zăpezii şi a ofertelor diversificate de petrecere a timpului liber au fost principalele cauze pentru care turiştii au evitat iarna aceasta să îşi petreacă sărbătorile pe meleagurile bistriţene. Chiar dacă complexele turistice s-au întrecut în oferte şi au scăzut preţurile, turiştii nu au fost atraşi de ospitalitatea bistriţenilor şi au preferat alte locaţii pentru a-şi petrece sfârşitul de an.

“Numărul turiştilor sosiţi în judeţ în luna decembrie 2013 a fost de 3701, în scădere cu 883 faţă de luna anterioară” se arată în buletinul statistic pus recent la dispoziţia presei de Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud.

Cei care au ajuns totuşi în Bistriţa-Năsăud au preferat să se cazeze la hotelurile din judeţ în proporţie de 78,7%, fiind puse la dispoziţia acestora un număr de 840 camere cu o capacitate de 1721 locuri.

“În luna decembrie 2013 sejurul mediu a fost de 1,4 zile, cu 0,4 zile mai mic atât faţă de luna anterioară cât şi faţă de luna decembrie a anului trecut. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2013 a fost de 9,7% (hoteluri – 10,5%,  moteluri -  10,2%, pensiuni turistice  - 9,0%,  cabane turistice -5,5%, pensiuni agroturistice  –3,9%)” mai spun statisticile.

Totuşi, în 2013, peste 66.000 de turişti au trecut pragul unităţilor de primire turistică - hoteluri, moteluri, vile şi cabane turistice, pensiuni şi agropensiuni. Ei au preferat să se bucure de minunăţiile judeţului nostru pe timp de vară, cei mai mulţi turişti fiind înregistraţi în luna august – 9801. În lunile iunie şi iulie au ajuns în judeţ 7276 şi, respectiv 7809 de turişti.

 

5117 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro