Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Trei investiții pe fonduri europene de la Ilva Mică intră în lucru din toamnă!

14/08/2014 11:51:24  
Investițiile pe fonduri europene de la Ilva Mică trec de la stadiul de documentație și avizare, la cel de execuție în teren. Dacă la drumurile forestiere din zona Strâmba se lucrează deja, la alte trei investiții execuția va debuta în toamnă.

În toamnă, la Ilva Mică vor începe lucrările la alte trei proiecte cu bani care vin de la Uniunea Europeană. Potrivit primarului Aurel Horea, unul dintre aceste obiective, în valoare de 1,5 milioane de euro vizeză refacerea şi modernizarea infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor (pâraie necadastrate). În acest caz, a fost finalizat proiectul tehnic iar documentația se depune pentru avizare la Satu Mare, urmând ca în toamnă să se dea și ordinul de începere a lucrărilor.

O altă investiție în valoarea de 200.000 de euro, importantă pentru atragerea turiștilor în zonă, face referire la construirea și amenajarea unui Centru de Informare Turistică pe Măsura 313, încurajarea activităților turistice. Centrul va promova pe viitor zona Heniu, spre Rodna și Șanț. Legat de acest proiect, adminstrația locală a comunei Ilva Mică anunță că zilele următoare se va da ordinul de începere a lucrărilor iar construcția va fi gata până în iarnă.

Tot în toamna acestui an se anunță la Ilva Mică și debutul lucrăilor de amenajare spații verzi (cu achiziție directă) de această dată prin intermediul Grulului de Acțiune Locală (GAL) Lider Bistrița-Năsăud, Măsura 322, investiția fiind de 97.000 de euro.

În paralel cu toate aceste lucrări care se anunță să înceapă, în plină execuție se află la această dată proiectul de reabilitare și asfaltare a drumurilor forestiere din zona Strâmba, pe o lungime de 8 km. Investiția în valoare de 1,5 milioane de euro se derulează printr-un proiect accesat pe Submăsura 125 b, privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii. La această dată, a fost decontat avansul și s-a executat circa 20% din lucrare.

4748 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro