În premieră naţională, la Bistriţa se va desfăşura un festival naţional de folclor conceput să ofere un cadru exclusiv de afirmare pe plan artistic a tinerilor cu nevoi speciale. Este vorba despre un proiect al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1
În această lună a debutat proiectul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Bistriţa - proiect intitulat ”Tradițiile populare – o șansă la egalitate”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Național.
Proiectul urmărește oferirea în premieră a unui cadru exclusiv de afirmare pe plan artistic a tinerilor cu nevoi speciale în cadrul unui festival naţional de folclor, ce va avea loc la Bistriţa, la sfârşitul lunii octombrie 2013.
Parteneri în proiect: Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa – Năsăud, Asociaţia „Impact” Bistriţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Oradea, Asociaţia „CES” Oradea, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei.
Grupul țintă al proiectului îl reprezintă 40 de tineri selectați din cadrul CSEI Nr. 1 Bistriţa în vederea participării la festival, din care fac parte și membrii grupului folcloric ”Cununița” al aceluiași centru, tineri cu dizabilități din alte instituții existente în județ, tineri cu dizabilități din toate celelalte regiuni participante la festival.
Echipa de proiect este formată din: manager proiect Vass Imola Doris (director CSEI Nr. 1 Bistriţa), asistent proiect: Moldovan Georgeta Mariana, coordonator grup copii cu dizabilităţi: Semerean Ancuţa Veronica şi coordonator voluntari: Moldovan Diana.