Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Titus - un exemplu pentru societatea noastră

06/08/2014 16:38:37 Anca NARDETO  
Trăim într-o lume a valorilor superficiale, a banilor care fac legea şi distrug principiile morale ale unei societăţi care devine pe zi ce trece tot mai bolnăvicioasă. În acest vârtej al omenirii conduse de reguli imorale, într-un colţ din judeţul nostru trăieşte frumos o familie în care bucuria vine din simplitate. Familia Homei.

Titus Homei, căci despre el vom vorbi în acest material, este un om încercat de viaţă care nu a uitat că pentru a trăi frumos ai nevoie doar de oameni dragi lângă tine. Povestea lui nu este deloc una uşoară. La vârsta de 21 de ani, în anul 1991, pe când era în armată, Titus şi-a pierdut un picior, însă nu a renunţat în lupta cu viaţa şi a dat piept cu greutăţile care nu au întârziat să apară.

În anul 1997 a cunoscut-o pe soţia lui, Ana Maria cu care are doi copii frumoşi unul de 16 ani, Florin şi Claudiu care are 8 ani. Lipsa unui picior nu îl împiedică să meargă pe biciletă, iar munca de zi cu zi şi-o desfăşoară în domeniul construcţiilor.

Împreună cu soţia sa care face curăţenie la grădiniţă şi la şcoală, Titus a ştiut să drămuiască bănuţii în aşa fel încât să le ofere copiilor strictul necesar şi un trai decent. Poate că mai mult decât banii, care niciodată nu aduc fericirea, contează înţelegerea şi credinţa în Dumnezeu.

Cu putere şi perseverenţă Titus Homei a construit din temelii casa în care locuieşte cu familia lui. Terenul pe care a construit locuinţa l-a cumpărat dintr-un împrumut bancar şi încet dar sigur a început să muncească la ceea ce avea să fie căminul plin de dragoste şi bucurie pentru copii şi soţie.

Un om simplu care şi-a depăşit condiţia şi limitele şi a demonstrat lumii întregi că nimic nu este imposibil dacă vrei cu adevărat.

Copiii îi sunt bucuria de zi cu zi şi îi oferă putere pentru a lupta cu greutăţile şi neajunsurile vieţii. Florin iubeşte muzica, iat tatăl îl numeşte cântăreţul familiei. Este hotărât să urmeze o carieră în muzica populară, iar părinţii îl sprijină cu tot ce pot. Mezinul familiei, Claudiu, se bucură de zilele de vacanţă şi împreună cu fratele lui sunt mândri de tatăl lor.

Recent, din economiile făcute Titus a început să izoleze căsuţa. Toate eforturile sunt mici pe lângă bucuria pe care i-o aduc copiii zi de zi.

O lecţie de viaţă în adevăratul sens al cuvântului îl reprezintă familia Homei. Cu multă dragoste şi înţelegere îşi duc traiul care nu e nici pe departe sărac. Lucrurile mărunte de care se bucură în fiecare zi le fac viaţa mai frumoasă şi puterea de a depăşi obstacolele vieţii i-a dat o a doua şansă la viaţă bărbatului.

Poate e cel mai frumos exemplu pentru tinerii din ziua de azi care uită de unde au plecat şi pun în locul valorilor implementate de familie principii şi orgolii care contribuie la urâţirea lumii în care trăim.

Cele rele să se spele, cele bune să se-adune! Parcă după acest principiu se ghidează familia Homei care trăieşte atât de simplu, dar atât de frumos! Nu putem decât să ne umplem sufletul de respect şi admiraţie în faţa acestor oameni care ne fac să fim mândri că suntem bistriţeni.
 

9319 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro