Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  61 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Țintean: Groapa de gunoi nu se închide! Groapa rămâne acolo

26/08/2016 11:05:26 Ana ȘTEFĂNEL  
Ioan Țintean, președintele ALDE BN, a comentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă situația gropii ecologice de la Tărpiu. Pe lângă faptul că s-a arătat indignat de politizarea problemei, acesta a susținut sus și tare că groapa nu se va muta de acolo, în ciuda strigătelor disperate ale sătenilor din Tărpiu.

Protestul de ieri de la Tărpiu a rămas un simplu zgomot, căci măsurile pe termen scurt nu au sosit, iar sătenii nu au decât să suporte poluarea. Ioan Țintean, prezent și el ieri între protestarii de la Tărpiu, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că de această problemă trebuie să se ocupe juriștii, economiștii și alți specialiști, astfel încât acea groapă de gunoi să funcționeze în conformitate cu contractul care a fost semnat. 

S-a arătat deranjat de faptul că la protest a fost abordat de către diverși oameni politici care, spune el, nu aveau ce căuta acolo și nu era cazul să întărâte locuitorii să protesteze cu și mai multă ardoare. Așadar, politicul nu avea de ce să se implice în această situație extrem de neplăcută și periculoasă pentru locuitori. Cu toate acestea, el s-a prezentat la fața locului. Ioan Țintean susține că acest protest a fost organizat de om care s-a mutat din Tărpiu în Austria și care dorește să își transforme casa din sat în pensiune, acesta fiind motivul pentru care a adunat aproximativ o sută de oameni: ca să își rezolve propria problemă.

Țintean declară că a ascultat probleme oamenilor, probleme obiective de altfel, care trebuie rezolvate, însă un lucru este cert în opinia sa: groapa de gunoi nu va fi mutată și trebuie cât mai repede construită o nouă celulă pentru că prima s-a umplut foarte repede: «Nu am alte interese, singurul meu interes acolo este să pregătim din timp modulul numărul 2 pentru că primul se umple mult mai repede decât am crezut noi toți, mult mai repede (...) Eu ce am învățat în zilele acestea, pentru că eu tot învăț și spun mereu, tot învăț, groapa va rămâne acolo. Groapa nu se va muta, ea aparține celor 62 de entități, este finanțată, executată, recepționată cu toată documentația de la A la Z în regulă, inclusiv întâlniri cetățenești, hotărâri de consiliu local». Ioan Țintean susține că a văzut cu ochii lui ieri apă foarte curată și nu a simțit niciun miros, așadar, lucrurile ar putea sta așa tot timpul și trebuie găsite soluții ca acest lucru să se și întâmple.

Locuitorii din Tărpiu strigau ieri la protest că vor ca groapa să dispară neapărat de acolo, să fie găsită o locație mai îndepărtată de casele lor și chiar au anunțat că vor organiza o nouă manifestație în curând, de data aceasta în fața Consiliului Județean.

2727 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro