Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015TIHA BÂRGĂULUI: Anul acesta se pietruiește drumul forestier din zona Piatra Fântânele!

06/02/2014 13:11:21 Iulia STUPINEAN  
Reabilitarea drumului forestier din zona Piatra Fântânele pe o lungime de 16 km și modernizarea Căminului Cultural de la Mureșenii Bârgăului! Sunt cele mai importante lucrări care vor avea loc anul acesta la Tiha Bârgăului, atât pe bani europeni cât și de la bugetul propriu al comunei.

Comuna Tiha Bârgăului se gospodărește în 2014 cu un buget de 15 milioane de lei, aproximativ egal cu cel de anul trecut. Din această sumă, cei mai mulți bani, 8 milioane de lei sunt destinați continuării și finalizării unei investiții de mare importanță, atât din punct de vedere economic (pentru societățile comerciale din domeniul exploatării forestiere) cât și turistic (pentru cei care vin să ne viziteze aceste meleaguri frumoase).

Este vorba de reabilitarea și pietruirea drumului forestier din zona Piatra Fântânele, pe o lungime totală de 16 km. Investiția a prins viață cu ajutorul unui proiect susținut din fonduri europene nerambursabile în valoare de 1,5 milioane de euro, accesat pe Măsura 125 b - privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea și adaptarea silviculturii.

“Lucrările la acest obiectiv au început încă din toamna anului trecut și sunt realizate la această dată în proporție de 10%, execuția fiind asigurată de societatea Comlorela SRL, firma care a câștigat licitația. Vorbim de un drum forestier cu o lungime de 16 km, care pornește de la limita cu comuna Leșu, până la limita cu Lunca Ilvei, tranzitând zona Piatra Fântânele. Un drum care v-a fi pietruit și modernizat până la sfârșitul anului în curs”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Dologa.

O altă lucrare importantă cu finalizare tot în 2014 este și reabilitarea Căminului Cultural de la Mureşenii Bârgăului, executată de societatea Miron Construct din orașul Beclean. În acest caz, investiția în valoare totală de 900.000 de lei este susținută doar din fondurile proprii ale comunei, 700.000 de lei fiind alocați din bugetul pe acest an.

“Ne-am propus ca până în toamnă să încheiem și lucrările la acest obiectiv, cu modernizarea clădirii în interior-exterior și dotarea lui cu mobilier adecvat. Acest Cămin Cultural va deservi practic toată populația localității Mureșenii Bârgăului”, mai spune primarul Vasile Dologa.

Tot de la bugetul propriu al comunei Tiha Bârgăului au fost alocați 350.000 de lei pentru lucrări de infrastructură la școli și grădinițe: amenajarea de grupuri sociale dar și a unor spații de joacă pentru copii. Alți 200.000 de lei vor merge în 2014 pentru reparații curente la străzi, amenajări de șanțuri și podețe.

 

Foto: Arhivă

5993 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro