Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  108 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Terapia prin muzică în România, la ceas aniversar

17/11/2015 09:04:42  
În zilele de 13 -14 noiembrie 2015 a avut loc, la Braşov, Conferinţa „Terapia prin muzică în România: Teorie şi practică, prezent şi viitor” organizată de către Music as Therapy International, director Alexia Quin și găzduită la Universitatea Transilvania din Brașov, universitate în cadrul căreia se derulează un Masterat în Meloterapie.

Conferința a fost dedicată aniversării a 20 de ani de la implementarea în România a primului proiect al echipei londoneze Music as Therapy Internațional, fiind un prilej unic de întâlnire a practicienilor, academicienilor şi a persoanelor care au influențat, de-a lungul timpului, dezvoltarea meloterapiei în diferite instituții școlare, centre de copii, diverse fundații din țară și din străinătate.

Pe parcursul celor două zile, programul a cuprins prezentări în plen, ateliere de lucru, prezentări de afișe, schimburi de  idei și experienţe pe tema practicării terapiei prin muzică și a rolului acesteia în promovarea bunăstării mintale, fizice, emoţionale şi sociale a persoanelor.

Am avut bucuria să învățăm noi modalități de lucru în abordarea terapiei prin muzică adresată copiilor și adulților cu o gamă largă de dizabilități și nevoi speciale din lucrările și experiențele prezentate de către membrii echipei Music as Therapy International: Alexia Quin, director, supervizor Music as Therapy International și Cathy Rowland, Music Therapist and Clinical Advisor to Local Partners for Music as Therapy International UK; de către: Helen Odell-Miller, Proffesor of Music Therapy, Director of Research Centre, Anglia Ruskin University; Úna McInerney, Project manager for primary healthcare research, University of Limerick, Irlanda; Clare Reynolds, Music Therapist, Preschool Music Specialist and Support for Learning Teacher, Scotland; Sarah Hadley, Head of Music Therapy Oxleas NHS Foundation Trust; Anne Vernon, Senior Music Therapist, Thriftwood School and College, Essex, UK.

De asemenea, contribuții deosebit de interesante și utile au fost oferite de către psihologi, psihopedagogi, logopezi, profesori, terapeuți din diferite școli, fundații sau centre din țara noastră, respectiv, Fundația de sprijin comunitar IMPART Bacău; CSEI Nr. 1 Oradea; Universitatea Transilvania Brașov; CSEI Lacrima Unirea; CSEI nr.1 Bistrița; Liceul Tehnologic Special „Szent Anna”/Centrul de Plasament „Sfânta Ana” Miercurea Ciuc; Centrul de Zi „Sf.Maria” Cluj;  Centrul de Copii și Zâne Timișoara; Fundația de abilitare „Speranța” Timișoara; Asociația VivArt-Centrul de Artterapie și Psihologie Timișoara; Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava; Tapy SRL Cluj-Napoca; Fundația „Pentru Voi” Timișoara; Colegiul de Artă „Carmen Sylva" Ploiești;  CRRN Techirghiol, ș. a. care au prezentat aspecte terapeutice și exemple practice legate de utilizarea terapiei prin muzică în România și oportunități privind dezvoltarea acesteia pe viitor.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Bistriţa au participat la conferință prezentând modul în care se desfăşoară la nivelul acestor instituții programul de meloterapie implementat de către Music as Therapy International.

http://www.musicastherapy.org/romania/index.html

prof. Eniko Cupsa, prof. Emanuela Avram - CSEI Lacrima
prof. Teodora Popescu - CSEI nr.1 Bistrița

 

1596 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro